More

  Skupština nalaže: Uskladiti primanja u javnom sektoru

  spot_imgspot_img

  [SAOPŠTENJE] U prvom nastavku 13. redovne sjednice Skupština Brčko distrikta razmotrila je i usvojila izvještaje Komisije za rad, zdravstvo i socijalnu zaštitu i Komisije za komunalnu, javnu djelatnost i zaštitu okoline po zaključku Skupštine od 28. januara 2021. godine po kojem su ove skupštinske komisije dobile zaduženje da analiziraju vrstu i visinu primanja zaposlenih u javnom sektoru.

  Predsjednik Skupštine Siniša Milić napomenuo da je su ti izvještaji usvojeni uz zaključak kojim je upravnim odborima javnih preduzeća, ustanova, fondova, zavoda i drugih pravnih lica koja formira Brčko distrikt, kao i Vladi i institucijama Distrikta,  naloženo da izvrše usklađivanje vrste i visine primanja zaposlenih.

  „To usklađivanje treba da se uradi  na način da minuli rad u svim tim pravnim licima bude na nivou 0,3 odsto, da visina toplog obroka iznosi pet (5) KM, da se ukine pravo na regres i da se visina dnevnice za službena putovanja utvrdi do visine dnevnica koja je utvrđena odlukom Vlade Brčko distrikta. Rok za realizaciju ovog zaključka je 31. decembar  2021. godine“, naveo je Milić.

  Razmotreno je i usvojeno niz odluka koje se odnose na izvještaje o poslovanju u 2020. godini Javnog preduzeća „Putevi Brčko“  te izvještaj o  poslovanju Javnog preduzeća „Luka Brčko“ u prošloj i prvoj polovini ove godine.

  Usvojen je i izvještaj o radu Nezavisnog odbora za izbor šefa i zamjenika šefa Policije Brčko distrikta za period 1. januar – 30. jun 2021. godine.

  Predsjednik Milić je istakao da bi drugi nastavak 13. redovne sjednice mogao biti održan za petnaest dana ili ranije, na datum održavanja vanredne sjednice na kojoj bi se razmatrao nacrt budžeta za 2022. godinu, što zavisi od toga kada će Vlada nacrt uputiti u skupštinsku proceduru.

  Skupština Brčko distrikta BiH

  Čitano

  Povezani članci