More

  Usvojen Zakon o igrama na sreću

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Skupština Brčko distrikta završila je 19. redovitu sjednicu, u čijem nastavku je, s 46 amandmana, usvojila novi Zakon o igrama na sreću, te izmjenu Zakona o prekršajima i dala suglasnost na Financijski plan za 2022. godinu Radio-novinske i nakladničke ustanove „Radio Brčko“.

  Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je usvajanjem novog Zakona o igrama na sreću unaprijeđeno zakonsko reguliranje ove oblasti i da su osigurani novi izvori prihoda u proračunu Brčko distrikta, namijenjeni za oblast dječje zaštite i financiranje športa.

  „Njegova primjena zahtijevat će i određena ulaganja u informacijske tehnologije i nastojat ćemo što prije, kroz rebalans proračuna, osigurati potrebna sredstva za te namjene  kako bi mogli početi s primjenom ovog zakona“, istaknuo je Milić.

  Predsjedatelj Zakonodavnog povjerenstva Skupštine Ljubiša Lukić rekao je da će primjena Zakona početi prvog srpnja ove godine, do kada je Direkcija za financije Distrikta obvezna nabaviti softver kojim će potpuno kontrolirati organiziranje igara na sreću u Brčkom.

  Po završetku 19.  zastupnici su započeli 20. redovito zasjedanje u čijem prvom dijelu su usvojili Program rada Vlade Brčko distrikta za 2022. godinu.

  Dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović istaknuo je da je interesantno to što je i opozicija dala pozitivan osvrt na Program rada Vlade za 2022. godinu te da očekuje da će Vlada uraditi puno toga tijekom godine.

  Primljena je na znanje informacija o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji u Distriktu. Voditelj Odjela za zdravstvo i ostale usluge Sead Šadić rekao je da se od 25. siječnja smanjuje broj zaraženih osoba u Distriktu.

  Zastupnici su primili na znanje i specijalna izvješća Ureda ombudsmana o učinkovitosti zakonskih rješenja o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom i o govoru mržnje u BiH.

  Usvojena je Odluka o razrješenju dužnosti člana Upravnog odbora Radio-novinske i nakladničke ustanove „Radio Brčko“, Odluka o Prijedlogu strategije prostornog razvitka Brčko distrikta, set odluka o utvrđivanju javnog interesa i prijedloga izmjena i izrade regulacijskih planova. Detaljnije informacije o ovim točkama dnevnog reda su na internetskoj stranici Skupštine www.skupstibabd.ba .

  Nastavak 20. redovitog zasjedanja zakazan je za 23. veljače. 

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  66 − = fifty eight