More

  Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) obilježila 28 godina od svog osnivanja

  - Advertisement -

  Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) obilježila je 28 godina od svog osnivanja svečanom ceremonijom u Domu Kulture u Brčkom.

  Osnovana 13. aprila 1996. godine, SBiH je politička stranka koja se zalaže za jačanje države i priotivi se etničkim konceptima i podjelama u Bosni i Hercegovini.

  Predsjednik stranke, Semir Efendić, obratio se prisutnima u prepunoj sali, ističući važnost jedinstva i prosperiteta za sve građane Bosne i Hercegovine.

  U svom govoru, Efendić je naglasio potrebu za promjenama koje će osigurati bolju budućnost i jačanje državnih institucija.

  Kao lider stranke koja se zalaže za eutoatlanske integracije, Efendić je pozvao na veću integraciju Bosne i Hercegovine u euroatlantske strukture.

  Obilježavanje 28.godišnjice je bila prilika da se prisjetimo temeljnih vrijednosti na kojima je stranka osnovana, kao i da se ocrtaju planovi za budućnost. Efendić je istakao da je SBiH od svog osnivanja igrala ključnu ulogu u političkom životu Bosne i Hercegovine, te da će nastaviti da se bori za državu u kojoj će svi njeni građani imati jednake mogućnosti.

  Ovaj događaj je bio i prilika da se članovi stranke i simpatizeri okupe i zajedno proslave ovaj važan jubilej, podsjećajući na brojne izazove i postignuća kroz godine. Efendić je završio svoj govor porukom o potrebi podrške Stranci za BiH i zajedničkom radu na izgradnji bolje budućnosti za Bosnu i Hercegovinu.

  Ovogodišnji domaćin obilježavanja 28. godišnjice je Vijeće Stranka za Bosnu i Hercrgovinu, koji je pored članova predsjedništva, članova Glavnog odbore, članove Vijeća SBiH Brčko te novih 70 članova.

  U ime domaćina i kao potpredsjednik prvi se obratio prim.dr Zijad Nišić, potpredsjednik SBIH i gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

  Osim njega obratili su se Begija Smajić, Admir Čavalić, Džemal Smajić i Semir Efendić.

  Na kraju je istaknuto da gradjani na izborima imaju kome dati povjerenje jer Stranka za BiH je sposobna ukazano povjerenje opravdati.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty four ÷ sixteen =