More

  Privredna komora Distrikta pokreće platformu za dijeljenje informacija vezanih za privatni sektor

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  [SAOPŠTENJE]  Privredna komora Brčko distrikta BiH započela je realizaciju projekta pod nazivom “HelpDesk for business entitites”, finansiranog od strane Evropske unije i Vlade SR Njemačke, a koji se odnosi na pomoć privrednim subjektima na prostoru Distrikta. Krajnji cilj projekta je pomoći privrednim subjektima u prilagođavanju novonastaloj situaciji na tržištu, značajnom mjerom prouzrokovanoj panedmijom virusa Covid-19. Privredna komora pokreće platformu za distribuciju informacija relevantnih za privatni sektor, koja uključuje i alate za razvijanje znanja i vještina kompanija. Platforma će sadržavati informacije o potencijalnim programima podrške internacionalnih donatora za privatni sektor. Pored toga biće pružene informacije o nacionalnom zakonodavstvu i politici izvoza, poput izvoznih ograničenja različitih zemalja.

   “Posljedice pandemije svakako su značajno pogodile odvijanje redovnih poslovnih procesa širom svijeta, pa tako ni naša lokalna zajednica nije ostala imuna na njih. Činjenica je da situacija u vezi pandemije Covid-19 još uvijek nije gotova, te da je situacija za naredni period neizvjesna. Implementacijom projektnih ciljeva i planiranih aktivnosti, nastojimo podržati kontinuitet poslovanja privrednih subjekata kako bi što efikasnije i bezbolnije prebrodili krizu koja je pogodila sve sfere društva, pa tako i privredu”, poručio je predsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH, Dragan Đukić, te dodaje “U Brčkom još uvijek nemamo informacioni alat koji će na jednostavan i efikasan način distribuirati sve informacije od značaja za privredne subjekte. Digitalizacija i pristup informacijama su jako značajni za današnje poslovanje, naročito nakon pandemije koja nas je zadesila. Nadamo se da će ovim projektom mnogi poslovni procesi privrednika u Brčkom biti unaprijeđeni u skladu sa trendovima širom svijeta. To je danas jedan od osnovih načina da koliko-toliko budemo prisutni na tržištu roba i usluga.

  Projekat je podržan od strane Evropske unije i Vlade SR Njemačke u okviru projekta EU4Business Recovery i trajaće narednih 12 mjeseci. Vrijednost projekta iznosi 64.264,16 KM, od čega Privredna komora Brčko distrikta BiH učestvuje sa 14.647,60 KM. Iz Privredne komore očekuju zainteresovanost privrednih subjekata za korištenje informacija i učešće u planiranim edukativnim i promotivnim aktivnostima, te ujedno i pozivaju privredne subjekte da pristupe članstvu Privredne komore Brčko distrikta BiH.

  Učešće u projektnim aktivnostima i korištenje resursa koje se nudi je otvoreno za sve poslovne subjekte. “Nadamo se da će brčanski privrednici iskazati interes za usluge koje nudimo, te očekujemo i njihovo aktivno učešće u projektnim aktivnostima, a samim tim i u radu Privredne komore”, ističe za kraj Đukić.

   Privredna komora Brčko distrikta BiH 
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img