Đapo gradonačelniku Miliću: Aktivirajte proces formiranja JU Apoteke u Brčkom

Foto: Otisak.ba / Arhiva

Član komisije za lijekove odbio je dati saglasnost za uvoz lijekova iz Rusije a da je njegov glas nevažeći oglasio se gradončelnik Brčkog gosp. Siniša Milić.

Mi, u Pokretu socijalne pravde i demokratije ovdje u Brčkom smatramo da će nas farmaceutski lobiji posvađati oko uvoza ruskih lijekova i to u ova teška vremena krize u BiH.

Naime, ja nemam stav treba li te lijekove uvoziti zato što struka mora reći da li njima trujemo i ovo malo građana što ostaje u BiH ili to nije takav slučaj.

Zar je moguće da sedam članova komisije iz F BiH kaže ne, a sedam iz RS-a da. Očito je da je ovaj problem više političke prirode i da dolazi iz lobija RS-a preko firme iz Bijeljine i da gradonačelnik samo prati trend svojih političkih mentora a ne uzima u obzir činjenice i mišljenje struke.

Pozivam vas, ispred Pokreta SPD-a da ne unosite politiku u ovo, nego gradonačelniče ako želite sa vladom pomoći građanima aktivirajte proces formiranja JU Apoteke u Brčkom gdje vam stoje na putu razni lobisti.

Treba se kloniti rasprava koje za Ruse a ko nije, neka ovakve probleme rješavaju stručni ljudi na osnovu analiza, dok bi mi svoju energiju trebali usmjeriti na stvari poput javne apoteke, nabavku opreme za zdravstvo, sprječavanje odlaska kadra i mladih stručnih ljudi, probleme koje samo spominjete u dnevnopolitičke svrhe a po svemu sudeći borite se probleme koji nam neće promijeniti teške uslove života koji u Brčkom preovladavaju.

Autor: Mirsad Đapo, predsjednik Pokreta SPD Brčko
--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

39 − = thirty three