Policija BDBiH: Pregled značajnih bezbjednosnih događaja od 09. do 10.11.

Policija BDBiH (Foto: Otisak.ba / Arhiva)

KRIMINALITET:

 – Dana 10.11.2019.godine oko 16 sati, Policiji se obratila građanka Brčkog /nastanjena u Rašljanima/ i prijavila NN lice koje je prilikom više telefonskih poziva zahtijevalo da  njen sin donese izvjesnu svotu novca, uz prijetnju po njihovu sigurnost, ukoliko to ne učini. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici i prikupili potrebna obavještenja, nakon čega je uz konsultaciju sa dežurnim tužiocem utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je počinjeno KD “Ugrožavanje sigurnosti” iz člana 180 stav 1 KZ BD BiH.

JAVNI RED I MIR:

U navedenom vremenskom periodu nije bilo planski najavljenih događaja niti narušavanja javnog reda i mira.

SAOBRAĆAJ:

 – U izvještajnom periodu desile su se ukupno četiri saobraćajne nezgode u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede, dok je u tri konstatovana materijalna šteta.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja šest vozača i vozila, gdje je kod šest utvrđeno da vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola, u jednom slučaju da lice upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je jedno lice upravljalo neregistrovanim vozilom.

Autor: Policija BDBiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

ten ÷ = one