More

    Tužilaštvo BiH: Podignuta optužnica protiv Namika Hasičevića iz Brčkog

    Optuženi se tereti da je tokom 2018. godine, zajedno sa više njemu poznatih osoba, na području BiH, Srbije, Crne Gore i Turske, sa ciljem sticanja protivzakonite imovinske koristi, vršio krijumčarenje i prodaju opojnih droga heroin i marihuana.

    - Advertisement -

    Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu za neovlašten promet opojnim drogama, prenosi Anadolu Agency (AA).

    Optuženi se tereti za međunarodno krijumčarenje i prodaju opojne droge heroin i marihuana.

    Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv Namika Hasičevića, ranije prezime Karabeg, rođenog 1953. godine u Brčkom, nalazi se u pritvoru.

    Iz Tužilaštva BiH navode da se optuženi tereti da je tokom 2018. godine, zajedno sa više njemu poznatih osoba, na području BiH, Srbije, Crne Gore i Turske, sa ciljem sticanja protivzakonite imovinske koristi, vršio krijumčarenje i prodaju opojnih droga heroin i marihuana.

    Optuženi je lišen slobode 15. novembra prošle godine na području Brčkog, kada je zaplijenjena količina od oko pola kilograma opojne droge heroin, kao i novac u iznosu od 11.000 eura koji je optuženi dobio prodajom opojne droge.

    Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama iz člana 195. KZ-a BiH i krivično djelo omogućavanja uživanja opojnih droga iz člana 208. KZ-a RS.

    Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

    - Advertisement -spot_imgspot_img
    SourceAA

    POSLEDNJE VIJESTI

    - Advertisement -

    POVEZANE VIJESTI

    - Advertisement -spot_img

    Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

    Molimo Vas unesite komentar
    Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

    eighty eight ÷ 11 =