2. Memorijal Nešat Ramadani u borilačkim vještinama

  U organizaciji kluba borilačkih sportova “Lokomotiva” Brčko distrikt BiH i sportskog društva “Pobjednik” Brčko distrikt BiH, 12.07.2020. godine u dvorani Tehničke škole uspješno je održan “2. Memorijal Nešat Ramadani u borilačkim vještinama” kao i “11.Otvoreno prvenstvo Brčko distrikta BiH u karateu”.

  Pokrovitelj turnira je Vlada Brčko distrikta BiH. Turnir je održan u povodu obilježavanja 20 godišnjice Brčko distrikta BiH.

  Na turniru je učestvovalo 10 klubova i 150 takmičara. Radilo se na dva borilišta (kate i borbe, ekipno i pojedinačno).

  U generalnom plasmanu klubova najuspješniji klub na turniru je klub borilačkih sportova “Lokomotiva” Brčko distrikt BiH sa osvojenih tredeset i devet medalja, od čega sedamnaest zlatnih medalja, šesnaest srebrnih medalja i šest bronzanih medalja.

  Drugo mjesto osvojili su članovi kluba borilačkih sportova “Modriča” iz Modriče sa osvojenih petnaest medalja, od čega šest zlatnih medalja, četiri srebrne medalje i pet bronzanih medalja.

  Treće mjesto osvojio je karate klub “Kima” Derventa sa osvojenih šest medalja, od čega tri zlatne medalje, dvije srebrne medalje i jedna bronzana medalja.

  Najuspješniji takmičar bio je Luka Jovanović iz karate kluba “Šampion” Modriča. Najuspješnija takmičarka je Duška Šipka, karate klub “Drvar” iz Drvara.

  U ime organizatora zahvaljujemo se svim klubovima koji su nas podržali. Također se zahvaljujemo svim roditeljima koji su i pored teške epidemiološke situacije dozvolili djeci da se odazovu i nastupe na našem turnuru.

  Autor: Klub borilačkih sportova "Lokomotiva" Brčko distrikt BiH