ŽRK Jedinstvo Brčko slavilo pobjedu u Trebinju protiv Leotara

Foto: ŽRK Jedinstvo / Ustupljeno Otisku

[SAOPŠTENJE]  ŽRK Jedinstvo Brčko je u subotu 23.10.2021.god. odigralo peto redovno kolo Premijer lige BiH za rukometašice u kojem je gostovalo Leotaru iz Trebinja, inače povratniku u najviši rang BiH takmičenja za rukometašice.

Sami početak susreta je protekao u ispitivanju snaga, da bi brčanke prvu seriju od 4 uzastopna postignuta pogotka napravile u periodu od pete od sedme minute, te tako stekle prednost od 3:6. Pred kraj prvog poluvremena rukometašice Jedinstva prave novu seriju od 6:0 te se na poluvrijeme odlazi rezultatom od 12:20 u korist brčanki.

 U drugom poluvremenu se sve do 45-tog minuta igralo izjednačeno, da bi onda uslijedila serija brčanki od 4:0, te nova serija od 3:0 pred sami kraj utakmice, koja je završena konačnim rezultatom od 12 golova razlike (24:36).

U ekipi domaćina Trebinja sa najviše pogodaka izdvojile su se D. Boro 7, te A. Grabovičkić i M. Kovačević sa po 5 postignutih pogodaka, dok su golove za ŽRK Jedinstvo postigle A. Alikadić 10, S. Katić 9, M. Sorak 7, J. Lukić 5, I. Pajić 3 i S. Rendić 2. Treba još napomenuti da su golmanke ŽRK Jedinstva u ovoj utakmici zabolježile ukupno 19 odbrana – Z. Avdić 14 i M. Đurić 5.

ŽRK Jedinstvo sa ovom pobjedom zauzima  poziciju broj 8 na tabeli Premijer lige BiH, dok se iznad njih na šestoj i sedmoj poziciji nalaze ekipe Mire i Ilidže sa po jednim bodom više.

Već narednog vikenda Amazonke nastavljaju sa ligaškim takmičenjem te će imati priliku da u direktnom okršaju protiv povratnika u ligu Ilidže poprave svoj plasman na tabeli, te ovu priliku koristimo da ljubitelje rukometa pozovemo da podrže Amazonke u sali Ekonomske škole u Brčkom idućeg vikenda.

Autor: Mario Mendeš, službeni predstavnik ekipe
--