More

  ŽRK „Jedinstvo“ Brčko osvojilo srebrnu medalju u Kupu RS-a

  spot_imgspot_img
  Autor: Portal Radija Brčko

  Na 24. turniru KUP-a Rukometnog saveza Republike Srpske za žene u Banja Luci, održanom u dvorani „Borik“, blistale su rukometašice ŽRK „Jedinstvo“ Brčko, ekipa koja igra u Premijer ligi BiH.

  Osvojile su priželjkivano igranje u finalu. U polufinalnim utakmicama ŽRK „Borac“ Banja Luka je pobijedio ŽRKU „Miru“ iz Prijedora 24:19, a ŽRK „Jedinstvo“ Brčko je pobijedio ŽRK „Knežopoljku“ iz Kozarske Dubice 31:24.

  U finalu su igrale rukometašice “Borca“ i „Jedinstva“ 30:17. Zlatne medalje i 2.000 KM za „Borac“, a srebrene i 1.500 KM za „Jedinstvo“ i pehar za Ajlu Alikadić, najefikasniju na turniru sa 13 golova iz brčanske ekipe su po 12 golova postigle Sanja Katić i Marijana Sorak.

  „Potrošile smo se u polufinalnoj utakmici zbog imperativa plasmana u finale koji smo i ostvarile. Cijela ekipa je zadovoljna učinkom. Moje priznanje je djelo cijele ekipe. Moram priznati da mi je ovo drag pehar. Igrala sam u mlađim BiH reprezentativnim selekcijama 2013. za kadetsku, a 2016. za juniorsku u kvalifikacijama protiv Portugalije, Holandije i Srbije“, kazala je Ajla Alikadić.

  Marijana Sorak, iskusna rukometašica ističe da je igrala slične važne utakmice, a ovo srebro joj je najdraže. Posebno naglašava izvanrednu organizaciju turnira koji je otvorila ministrica porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Sanja Davidović.

  Zbog obaveza na poslu nismo uspjeli dobiti izjavu od trenera Saše Radovanovića. Vjerujemo da je ponosan na učinak svoje ekipe.

  Čitano

  Povezani članci