Zoran Kokanović: Poziv uzgajivačima svinja na stručno savjetovanje

  U brčanskoj mjesnoj zajednici Ražljevo održaće se stručno savjetovanje uzgajivača svinja, pod pokroviteljstvom kompanije Weld Mag Brčko.

  Zoran Kokanović [Agroportal.ba]

  U petak od 18:00 časova u Domu kulture u brčanskoj mjesnoj zajednici Ražljevo, u organizaciji prvog poljoprivrednog portala Posavine i Semberije Agroportal.ba, održaće se stručno savjetovanje uzgajivača svinja, pod pokroviteljstvom kompanije Weld Mag Brčko, javlja Agroportal.ba, prenosi Otisak.ba.

  O motivima da se prihvati pokroviteljstva jednog ovakvog skupa, Agroportal je razgovarao sa vlasnikom Weld Maga i poslanikom Socijalističke partije u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Zoranom Kokanovićem.

  • Sve što mi se čini da ima smisla pomoći finansijski i moralno, ja ću podržati. Kako u poljoprivredi, tako u sportu ili bilo čemu drugome što je društveno korisno.

  Konkretno, što se tiče predstojećeg „savjetovanja uzgajivača svinja“ smatram da zaslužuje podršku, jer na području gdje egzistiramo, a gdje i lično živim, postoji tradicija bavljenja svinjogojstvom.

  Besmisleno je sada te uzgajivače nagovarati da se bave nekom drugom vrstom poljoprivredne proizvodnje, nego hajde da im pomognemo da budu najbolji u onome čime se već generacijama bave.

  Zbog toga nam je potrebno da čujemo savjete i iskustva, najboljih stručnjaka iz te branše, pa onda sami proizvođači da uvide šta je potrebno da unaprijede, a šta je potrebno sistemski mijenjati, i u tom pravcu da usmjerimo dalje djelovanje.

  Vjerujem da predstojeće savjetovanje uzgajivača svinja može poslužiti kao početak većeg angažmana samih poljoprivrednih proizvođača iz te oblasti, ali i nadležnih sa svih nivoa vlasti, kako bi se napravio korak naprijed u ovoj poljoprivrednoj proizvodnji, karakterističnoj za ovu regiju. Ovim putem pozivam sve zainteresovane uzgajivače svinja i sve druge zainteresovane poljoprivredne proizvođače, da u što većem broju dođu na predstojeće savjetovanje.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × three = twelve