Zoran Kokanović: Bahata diskriminacija ugostitelja

Foto: Arhiva

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Brčko Zoran Kokanović uputio je večeras saopštenje koje prenosimo u cijelosti.

  • Naredbom Kriznog štaba od 19.05. ugostitelji u Brčko distriktu BiH izloženi su su sramotnoj i očiglednoj diskriminaciji.

Bahatost u odlučivanju po mjeri pojedinih privilegovanih vlasnika ugostiteljskih objekata danas je više nego očigledna, jer se naredba o zabrani rada ne odnosi na objekte koji organizuju mature i svadbe.

I dok su u manjim ugostiteljskim objektima i dalje na snazi zabrane organizovanja živih svirki, a svadbe rijetko ko i organizuje u ovom periodu isto ne važi i za organizovanje proslava matura.

Treba li navesti jedini hotel u gradu u kom se više od deceniju organizuju mature?!

Dovoljno je pogledati komentare na lokalnim portalima. Građani ali i ugostitelji svjesni su očiglednog neopatizma i odluka koje se donose po mjeri i interesu pojedinca.

I da dodam. Nisam protiv proslave mature. Iskreno žao mi je generacija koji će dobar dio školovanja ali i maturu pamtiti po korona virusu. Do mene su došle informacije da će i sama maturalna veče biti specifična. Muzika da ali bez plesa i kretanja kroz salu. Dio učenika jedne srednje škole nije želio da slavi maturu na takav način ali im je i tu sugerisano da se ne bune da ne bi bili sankcionisani.

Kao poslanik ispred poslaničkog kluba SP koji je dobio najviše pojedinačnih glasova na proteklim izborima, te kao građanin osjećam dužnost da još jednom ukažem na bahatost u donošenju odluka i zloupotrebu epidemije u svrhu stvaranja nerealne konkurencije u ugostiteljstvu kao grani koja trenutno zapošljava veliki broj naših sugrađana u realnom sektoru.

--