ŽOK Bimal-Jedinstvo: Juniorke započele, kadetkinje ovjerile zlato

Autor: Sportal.ba
Zdrave navike ne traže promjenu. Mlađe selekcije Bimal-Jedinstva napravile odličan uvod nove odbojkaške sezone i bacile svojevrsnu rukavicu u lice najjačoj ekipi da dovrši započete klupske ciljeve.

Završni turnir Republike Srpske za kadetsku kategoriju održan je u Brčkom. Mjesto velikih odbojkaških uspjeha ponovo je na tron dovelo ekipu Bimal-Jedinstva. Kadetkinje Brčanskih princeza ubjedljivo premostile prepreke u polufinalnom i finalnom meču, te se godinu zaredom okitile medaljom plemenitog metala. U svijetu sporta, onom najvažnijom.

U polufinalnom susretu, generacijske rivalke iz Zvornika, odbojkašice Drine pale su bez ispaljenog metka. Bez značajnije drame, 3-0 za izabranice Sandre Mitrović i Zorana Jovića. Trenerski tandem na bilježi odlične rezultate na klupi brčanske ekipe.

U završnom meču odigranom, naravno, bez publike, scenario je ponudio isti epilog. Banjalučanke, odbojkašice Inove, nedostojan rival šampionske generacije. Rezultat 3-0 i novo slavlje, drugo zaredom u razmaku od samo 10 dana.

Najkorisnijom odbojkašicom završnicog turnira, proglašena je Matea Vujičić, libero Bimal-Jedinstva.