Zlatna lavica Amila Smajić karijeru nastavlja u Italiji

Foto: Amila Smajić / Ustupljeno Otisku

Naša zlatna lavica i dosadašnji član seniorske, juniorske i kadetske selekcije Lavova, Amila Smajić, potpisom višegodišnjeg stipendijskog ugovora, košarkašku karijeru nastavlja u ekipi Partenope Sant’ Antimo PSA iz Napulja, člana italijanske Serie B.

Amila je rođena 16. juna 2005. godine. Visoka je 192 cm i igra na poziciji centra. Član je omladinskih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.

“Protekle sezone Amila je osvojila titulu šampiona Republike Srpske u seniorskoj konkurenciji, titulu kadetskog šampiona Bosne i Hercegovine i titulu vicešampiona Republike Srpske za kadetkinje. Pored nastavka košarkaške karijere, stipendijskim ugovorom je definisan i nastavak školovanja u Italiji. Amila je jedna od djevojčica koja je prve košarkaške korake napravila upravo u Lavovima. Igrom u našem klubu zaslužila je poziv u reprezentaciju BiH. Svi uspjesi kluba u seniorskoj konkurenciji, kao i sa mlađim selekcijama, svih proteklih sezona, bili su nezamislivi bez naše Amile. Jako smo ponosni na njen uspjeh, a samim tim ovo je i uspjeh našeg kluba”, kaže Boško Vukadinović, predsjednik KK “Lavovi” Brčko.

Amila još sutra trenira sa svojim Lavicama, ispratiće ih na dva vezana gostovanja za vikend u Premijer ligi BiH u Zenici i Banovićima, a već od ponedeljka se pridružuje novom klubu, gdje je očekuju nastupi za juniorsku i seniorsku selekciju.

Našoj Amili želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku košarkaške karijere i školovanja. Vrata našeg kluba uvijek će joj biti otvorena, a u Lavovima zauvijek ima prijatelje.

Amila je prva od košarkašica KK „Lavovi“ Brčko koja karijeru nastavlja u nekom inostranom klubu, ali sigurno ne i posljednja, s obzirom na do sada iskazana interesovanja za naše igračice. Sa druge strane, već pet košarkaša, koji su ponikli u Lavovima, sada igra u nekoliko italijanskih klubova.

Vrijedi biti Lav!

Press služba KK „Lavovi“ Brčko 
--