Zijad Ražanica o ostavci Matanovića: ‘Odlazak dva Bošnjaka, kupovina trećeg Hrvata’

  "Kupovina" je za Ražanicu "prepoštena" riječ, tako da tvrdi da je u ovom slučaju to "prevara".

  Zijad Ražanica obratio se javnosti u petak povodom ostavke Slavka Matanovića na funkciju člana Predsjedništva DF-a i zahtjeva za brisanje njegovog članstva u ovoj stranci [Ustupljeno Otisku]

  Predsjednik Demokratske fronte (DF) Bosne i Hercegovine u Brčkom Zijad Ražanica obratio se javnosti u petak povodom ostavke Slavka Matanovića na funkciju člana Predsjedništva DF-a i zahtjeva za brisanje njegovog članstva u ovoj stranci u, kako kaže, “ovom prelomnom trenutku”, navodeći “odlazak dva Bošnjaka” i “kupovinu trećeg Hrvata”, prenosi Otisak.ba.

  “Kada je g. Slavko Matanović podnio zahtjev za prestanak i razrješenje sa svih funkcija u Demokratskoj fronti BiH u prvi mah sam pomislio na stvarno opravdan razlog koji mogu biti porodične ili poslovne prirode. U težoj varijanti sam promislio o mogućem unutarstranačkom politikantstvu. U najtežoj definiciji ovakvog koraka je bio budžet Brčko distrikta i sitnoparački interesi”, navodi Ražanica na početku saopćenja, dodavši:

  “Na žalost, ne samo mene i DF-a, nego svih građana Brčko distrikta BiH, u narednim danima mozaik se proporcionalno terminu donošenja budžeta sve više oblikuje i slika sve jasnije ukazuje na jedan, smijem reći, beskrupulozan čin gdje na perfidan način HDZ (Hrvatska demokratska zajednica BiH) dobija treću ruku za izglasavanje sigurnog etno-partokratskog budžeta.”

  ‘Odlazak dva Bošnjaka’

  Ako ovaj scenarij “pod dirigentskom palicom HDZ-a BiH” krene u realizaciju, Ražanica smatra da će teško biti provodljiv bez “Amin i Amen tzv. političkih bošnjačkih odnosno srpskih dušebrižnika i njihovih dogovorenih talova za naredne budžete, tj. oko 500.000.000 maraka”.

  “U tom slučaju poslanik u Skupštini, izabran voljom glasača DF-a Adnan Drapić, odlazi voljom HDZ-a na mjesto direktora Trezora umjesto pod političkom prisilom penzionisanog Osmana Osmanovića. Drugorangirani sa liste DF-a Ermin Džindić će se odreći pozicije u Skupštini Brčko distrikta za simbolično obećanje HDZ-a kako će BiH ući u EU do 2025. godine i ostaje, pogodite, Slavko Matanović koji će brinuti da HDZ i ispuni obećanje dato g. Džindiću.”

  ‘Kupovina trećeg Hrvata’

  “Kupovina” je za Ražanicu “prepoštena” riječ, tako da tvrdi da je u ovom slučaju to “prevara”.

  “Na mala vrata jedne stranke koja sebe naziva HDZ-om i uspijeva nadmudriti jednog Slavka uz pomoć zakletih bošnjačkih političkih dušebrižnika koji bi svoj narod prodali pa bar za trećinu od onih petsto miliona. Da, dragi Bošnjaci, vrijedite oko 167 miliona za ove dvije godine, dok srpski politički lakomislenici vjeruju da je to bošnjačko-hrvatsko pitanje i ne sluteći da za dvije godine to isto može da se desi i njima. Kako god ovo i u kojem smjeru išlo, želim upoznati građane da će DF Brčko distrikta BiH i ja kao njen predsjednik stati i suzbiti svim mogućim političkim sredstvima urušavanje osnovnih temeljnih vrijednosti naših građana i nećemo dozvoliti po bilo koju cijenu da se urušava tlo na kojem živimo i budućnost naše djece. Vjera Bosanaca i Hercegovaca u njihovu budućnost koju zaokruže na izborima je naše pravo i obaveza da čuvamo po svaku cijenu”, stoji na kraju saopćenja.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty one − forty seven =