Zijad Nišić: Vlastitim primjerom pokazati odanost domovini

Prim dr. Zijad Nišić uputio je danas u ime Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikt BiH čestitku povodom Prvog marta – Dana nezavisnosti BiH.

Predsjednik SBiH Brčko je naveo da je život u slobodi, život u suverenoj Bosni i Hercegovini kroz višestoljetnu prošlost naroda koji su Bosnu i Hercegovinu smatrali svojom domovinom, predstavljao najvažniji cilj i smisao borbe za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetio je da su se građani u jednom od najznačajnih historijskih momenata, sudbonosnog 29. februara i 1. marta 1992. godine, opredijelili “ZA” Bosnu i Hercegovinu, odnosno “ZA” slobodnu, cjelovitu, suverenu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu, državu svih njenih naroda.

Shodno tome, Vijeće ministara Evropske unije je 6. aprila 1992. godine donijelo odluku o međunarodnom priznanju Republike Bosne i Hercegovine.

Budućnost naše države je u integraciji, povezivanju, razumijevanju i zajedničkom nastojanju da generacijama koje dolaze ostavimo stabilan okvir za napredak, za izgradnju tolerantnog društva u kojem će dijalog i uzajamno uvažavanje biti temelj boljitka za sve.

Nišić smatra da svaki građanin ove zemlje treba vlastitim primjerom pokazati odanost domovini, spremnost za očuvanje njene nezavisnosti i jasno pokazati da je naše opredjeljenje život unutar Evropske unije.

Koristim ovu prilikom da svim Bosancima i Hercegovcima čestitam 1. Mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

--