Žestoka reakcija Stranke za BiH: Ono što boli Dodika je spoznaja da je još jednom pobijedila Bosna i Hercegovina i da mu propada projekat…

  Screenshot
  Povodom zaključaka NS RS i izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Stranka za Bosnu i Hercegovinu ističe i podcrtava da je Ustavni sud BiH potvrdio ono što je fakt. Državna imovina pripada Bosni i Hercegovini, a ne njenim entitetima

  “Ono što boli Dodika je spoznaja da je još jednom pobijedila Bosna i Hercegovina i da mu propada projekat da donošenjem parcijalnih zakonskih rješenja, ispod  radara, pokuša oteti državnu imovinu od Bosne i Hercegovine.

  Ustavni sud BiH je svojom odlukom osujetio Dodikove neustavne namjere.

  Dodik je svjestan da zbog ovih ustavnih odluka ne može provesti u djelo ono što mu je poručio tvorac SANUa,  Dobrica Ćosić :” RS ima sve, ali nema grunt. Treba ti grunt da možes provesti disoluciju”!!!

   

  Pokušaj da se parcijalnim zakonskim rješenjima otme grunt od države Bosne i Hercegovine je bio dio projekta otcjepljenja od Bosne i Hercegovine.

  Stranka za BiH jasno poručuje da od toga nema ništa.

  Dodiku poručujemo da niko nikoga ne mrzi, ali da nikada nećemo dozvoliti da bilo ko pokuša na bilo koji način oteti i pedalj naše jedine domovine, države Bosne i Hercegovine.

  Takođe, tražimo da se niko od organa Federacije Bosne i Hercegovine ne upušta u avanture iscrtavanja bilo kakvih granica između dva entiteta. U Daytonskom mirovnom sporazumu jasno stoji da su to linije između dva entiteta, a ne bilo kakve granice. Granice postoje prema tri susjeda države Bosne i Hercegovine”, stoji u saopćenju Stranke za BiH.

  Izvor: Slobodna-bosna.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twelve ÷ two =