More

  Željko Lazić – pobjednik Bogojavljenskog plivanja za Časni krst u Brčkom

  Pobjednik Bogojavljenskog plivanja za Časni krst u Brčkom je Željko Lazić, član Plivačkog kluba “Atos” iz Brčkog.

  On je na rijeci Savi na izletištu Ficibajer prvi preplivao 33 metra do Časnog krsta i time drugi put postao vitez Časnog krsta i pobjednik ovogodišnje duhovno-sportske manifestacije.

  Organizator manifestacije je Plivački klub “Atos” iz Brčkog, a 28 učesnika dobilo je blagoslov Srpske pravoslavne crkve da se takmiči.

  Predsjednik kluba Draško Đurić rekao je da je ovo bilo deveti put od kako se organizuje plivanje za Časni krst i da je osnivanje ovog kluba imalo za cilj da baštini tradiciju Bogojavljenskog plivanja.

  „Volimo Bogojavljenje i našu vjeru, a to nam daje obavezu da poštujemo druge vjere. Danas smo dobili blagoslov od naše crkve i čestitam pobjedniku“, rekao je Đurić.

  On se zahvalio prijateljima iz nautičkog kluba „Moja lađa“, ronilačkom klubu „Nemo“, „Iks centru“ kao i „Of roud klubu 4h4“ koji su nesebično pomogli u organizaciji ove manifestacije.

  Pobjednik ovogodišnjeg plivanja za Časni krst Željko Lazić rekao je medijima da mu je bila čast što je i ove godine plivao i ponio titulu.

  „Drago mi je da smo i ove godine održali takmičenje i još mi je draže što je sve proteklo u redu. Trudićemo se da očuvamo tradiciju. Poštujemo i volimo svoje, ali poštujemo i tuđe“, istakao je Lazić.

  Bogojavljensko plivanje za Časni krst u Brčkom je održano na izletištu Ficibajer uz prisustvo više od 400 građana i proteklo je bez problema.

  Izvor: Radio Brčko

  Čitano

  Povezani članci