More

  Željko Lazarević: Ponos redakcije portala Otisak.ba

  Urednik: Adis Mujdanović
  Kamera, montaža i grafika: Ramiz Dedaković i Omar Tursić
  Produkcija: Otisak TV i Stoposto Media

  Njegove kolege Ramiz Dedaković, Omar Tursić i Adis Mujdanović govore o njemu, kao i radu u okviru redakcije portala Otisak.ba.

  Željko Lazarević se takmiči za nagradu DOBRO za filantropiju (14.12)

  Fondacija Mozaik u saradnji sa Agencijom Mašta je objavila ovogodišnje nominacije za nagradu DOBRO za filantropiju. Radi se o priznanju koje se dodjeljuje još od 2008. godine s ciljem prepoznavanja i promovisanja osoba i kompanija koje svojim filantropskim djelovanjem i zalaganjem značajno doprinose razvoju zajednica u Bosni i Hercegovini.

  Na ovogodišnji poziv za nominacije za nagradu pristiglo je ukupno 196 prijava, od kojih je 169 bilo u skladu sa tehničkim kriterijima nagrade, a nakon procesa prihvatanja nominacija u izbor komisije ušle su ukupno 63 nominacije u tri osnovne kategorije i tri potkategorije nagrade.

  U kategoriji individualna filantropija, filantropkinja ili filantrop preko 35 godina starosti učestvuje 15 osoba: Adisa Tufo, Adnan Mujkić, Almir Paočić, Azra Jakupović, Esmin Brodlija, Goran Bubalo (posthumno), Hazim Osmanović, Husein Hujić, Johan Sattler, Magdalena Schildknecht, Muhamed Tafi, Nermina Rudež-Vehabović, Sanela Jurišić, Svetlana Vuković i Željko Lazarević.

  Odluku o dobitnicama i dobitnica nagrade DOBRO za filantropiju za 2020. godinu donijet će nezavisna komisija sastavljena od 6 članica i članova. Rezultati će biti poznati javnosti u četvrtak, 17.12.2020. godine u 14 sati u Zajednici za aktivizam i poduzetništvo www.lonac.pro te na društvenim mrežama Fondacije Mozaik.    

  Tim za komunikacije Fondacije Mozaik

  Novi veliki uspjeh Otiska: Željku Lazareviću specijalno priznanje UNICEF-a (20. novembar)

  U okviru online obilježavanja Međunarodnog dana djeteta, koje je organizovao UNICEF BiH, specijalno priznanje za poseban doprinos promociji i zaštiti prava djeteta, za nesebičan i predan rad kako u pisanoj, tako i u video formi dobio je novinar Željko Lazarević, urednik i voditelj popularnog video serijala Otisak puls plus.

  Sve na jednom mjestu

  UNICEF BiH je ovu manifestaciju uživo prenosio na svojoj facebook stranici, a trenutak dodjele specijalnog priznanja kao i obraćanje Lazarevića pogledajte od 57:30.

  Žiri koji je dodijelio ovo priznanje izdvojio je njegovu priču pod naslovom “Brčko: Pravo djeteta ili igranje na kartu vjeroispovijesti?”, a UNICEF je pohvalio njegov i rad Portala, posebno kada je riječ o pozitivnim pričama i uspješnim primjerima pojedinaca u emisiji Otisak puls plus.

  • Ovo priznanje prihvatam kao sveobuhvatan rad tima ljudi okupljenih u našoj redakciji. Posebno bih se zahvalio mojoj velikoj prijateljici i koleginici Ani Kotur-Erkić kao i kolegama Adisu Mujdanoviću, Ramizu Dedakoviću i Omaru Tursiću. Trenutno nemamo mogućnosti ni vremena da slavimo, a slavićemo onda kada Beban iz priče bude na sigurnom mjestu i u sigurnom okruženju! Zahvalio bih se svim dosadašnjim učesnicima serijala Otisak puls plus, jer je svako od njih svojim ličnim primjerom i angažovanjem doprinio pozitivnijoj slici naše zemlje – kazao je ovom prilikom Lazarević.

  Glavni i odgovorni urednik Portala Adis Mujdanović smatra da je ovo novi veliki uspjeh Otiska.

  • Ponosan sam na svog kolegu, kao i ostale kolege u timu. Mišljenja sam da je ovo rezultat našeg dugogodišnjeg rada na temama i pričama koje su uvijek zasnovane na običnom čovjeku – izjavio je on.

  Otisak se našao u društvu najvećih i najutjecajnijih medija u Bosni i Hercegovini, jer su nagrade i priznanja u svojim kategorijama od strane stručnog žirija dobili novinari N1 televizije, Glasa Amerike, Nove BH…

  Čitano

  Povezani članci