More

  Završena 18. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta

  Devetnaesta sjednica Vlade zakazana je za narednu srijedu.

  - Advertisement -

  Jutros je održan nastavak 18. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Usvojeni su prijedlozi odluka o odobravanju programa utroška sredstava tekućih [prvi dio] i kapitalnih grantova u 2017. godini u Odjelu za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja.

  Usvojeni su prijedlozi odluka o davanju saglasnosti za angažiranje jednog izvršioca za obavljanje posebnih poslova u Odjelu za zdravstvo i ostale usluge, te Odjelu za privredni razvoj, sport i kulturu za preduzimanje aktivnosti s ciljem uspostavljanja saradnje s projektom integriranog lokalnog razvoja [ILDP].

  Vlada je usvojila i prijedloge odluka o imenovanju predstavnika Distrikta u radnu grupu na državnom nivou [priprema Sektorskog planskog dokumenta za sektor transporta za IPA II], usvajanju Akcionog plana za otklanjanje nedostataka po Izvještaju o reviziji finansijskog poslovanja Odjela za javni registar za 2016. godinu, i Akcionog plana za otklanjanje nedostataka po Izvještaju o reviziji finansijskog poslovanja Razvojno-garantnog fonda, također za prošlu godinu.

  Usvojeni su prijedlozi zaključaka o davanju mišljenja na nacrt note sporazuma u dijelu vezanog za projekat “Podsticaj za obnovljive izvore energije”, te očitovanju Vlade o prijedlogu projekta “Informirano upravljanje mobilnosti radne grupe u Jugoistočnoj Evropi zasnovano na vještinama [BISKIM]”

  Vlada se očitovala o zaključku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u vezi s preporukom Institucije ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine.

  Razmatran je Izvještaj o radu Direkcije za finansije za 2016. godinu, kao i Informacija Kancelarije za upravljanje javnom imovinom u vezi s neizmirenim obavezama Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine po osnovu Ugovora o zakupu poslovnog prostora na graničnom prijelazu.

  Odobrene su Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama Pravilnika o kriterijima za određivanje i visini posebne naknade državnih službenika i namještenika Policije Distrikta.

  Usvojene su i dvije dodatne tačke dnevnog reda: Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava sa pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2017. godinu u Odjelu za stručne i administrativne poslove – Pododjel za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana [drugi dio], te Prijedlog pravilnika o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2017. godinu.

  Devetnaesta redovna sjednica Vlade zakazana je za narednu srijedu.

  Sjednica počela u srijedu

  Osamnaesta redovna sjednica počela je u srijedu, kada je usvojeno niz pravilnika na prijedlog Direkcije za finansije, a u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju.

  Riječ je o Pravilniku o uvjetima i načinu otvaranja deviznih računa u inostranstvu, Pravilniku o uvjetima i načinu evidentiranja poslova izvoza roba i usluga koji se smatraju kreditnim poslovima sa inostranstvom te Pravilniku o uvjetima i načinu obavljanja mjenjačkih poslova i uvjetima za izdavanje ovlaštenja u Distriktu.

  Na prijedlog Direkcije za finansije usvojen je i Pravilnik o izgledu i sadržaju zahtjeva, obrazaca, obavijesti i ostalih pratećih dokumenata uz fiskalne sisteme.

  Članovi Vlade odobrili su Smjernice za izradu nacrta zaključka o izmjeni Zaključka o utvrđivanju metodologije izrade organizacionog plana tijela javne uprave Distrikta.

  Odobren je Prijedlog odluke o bratimljenju općine Lagadas – Republika Grčka i Brčko distrikta.

  Usvojen je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažiranje jednog izvršioca za obavljanje posebnih poslova u Odjelu za zdravstvo i ostale usluge, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine za donošenje posebne odluke o cijeni troškova po jednoj osobi za dnevni boravak u Javnoj zdravstvenoj ustanovi “Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac”.

  Novinar: Adis Mujdanović
  Fotoreporter: Kenan Ibrišimović
  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  1 KOMENTAR

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  three × = twelve