More

  Završen put u Dubravicama Donjim u dužini od 500 metara

  Radi se o dijelu puta koji je godinama bio podložan odronima zbog kojih se stvaralo klizište.

  - Advertisement -

  Nakon rekonstrukcije više gradskih i prigradskih ulica na području Brčko distrikta, Javno poduzeće „Putevi Brčko“ nastavlja sa ulaganjima u infrastrukturne projekte, konkretno asfaltiranje ulica u naseljima gdje je stanje putne mreže najkritičnije.

  Prema riječima zamjenika ravnatelja JP „Putevi Brčko“ Dragana Franjića, završena je dionica puta u dužini od 500 metara u Dubravicama Donjim za koju je poduzeće izdvojilo oko 50.000 maraka. Radi se o dijelu puta koji je godinama bio podložan odronima zbog kojih se stvaralo klizište.

  Mještanin Dubravica Donjih Stjepan Tunjić ističe da je bilo situacija kada je u zimskom periodu bilo gotovo nemoguće prevoznim sredstvima proći kroz selo. Novi put će, kaže Tunjić, olakšati transport, te se ovim putem zahvalio „Putevima“ na izvedenim radovima.

  JP „Putevi Brčko“ ove je godine za rekonstrukciju i sanaciju putne mreže na području Brčko distrikta izdvojilo 300.000 konvertibilnih maraka. Do sada je utrošeno oko 200.000 maraka za saniranje najkritičnijih ulica, od kojih izdvajamo dionicu puta Bijela – Cerik, više gradskih i ulica sa izrazitim oštećenjem. Naredna sanacija je, kaže Franjić, planirana u ulicama Safveta-bega Bašagića, preko Konačkog Brda i dijela Šetališta prema Savskoj džamiji.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × eight = sixty four