More

  Završen 18. Međunarodni bajramski turnir Brčko 2020

  Autor: MNK Klanac

  18. Međunarodni bajramski turnir u malom nogometu Brčko 2020 u organizaciji MNK Klanac održao se 26.-27.12.2020. godine, kao i prethodnih godina u Dvorani ekonomske škole. Zbog trenutne epidemiološke situacije turnir se igrao po planu mjera i procedura za Covid 19 za dvoranske sportove bez prisustva publike uz strogo pridržavanje i samih učesnika propisanim mjerama (mjerenje temperature, dezinfekcija svih prostorija, korištenje maski, rukavica, itd).

  Tokom trajanaja turnira Dvoranu ekonomske škole obišle su sanitarna inspekcija kao i policija, te ustanovili da su organizatori poduzeli sve u vezi epidemioloških mjera, te da se ova manifestacija uspješno odvijala.

  Ove godine zbog COVID 19 Turnir je pozivnog karaktera, a takmičenje se održao u tri kategorije: kadeti, juniori i seniori, a igrao se po kup sistemu.

  U konkurenciji kadeta učestvovale su sljedeće ekipe: MNK Brčko Zdravlje, ŠNNK Polet Džakule, FK Rahić, FK Izbor. 

  Na kraju turnira poredak ekipa je sljedeći: 1. mjesto FK Izbor Brčko; 2. mjesto KMF Brčko Zdravlje Brčko; 3. mjesto ŠNNK Polet Džakule; 4. mjesto FK Rahić Gornji Rahić.

  Najbolji strijelac u kadetskoj kategriji je Amer Zahirović iz ekipe ŠNNK Polet, za najboljeg golmana proglašen je Adin Mehić iz ekipe FK Izbor, za najboljeg igrača turnira proglašen je Emir Agić član ekipe FK Izbor.

  U konkurenciji juniora učestvovale su sljedeće ekipe: MNK Kaskada Gračanica, MNK Klanac Brčko, MNK Banovići Banovići, FK Rahić Gornji Rahić. 

  Plasman ekipa je sljedeći: 1. mjesto MNK Banovići Banovići; 2. mjesto MNK Klanac Brčko; 3. mjesto MNK Kaskada Gračanica; 4. mjesto FK Rahić Gornji Rahić.

  Najbolji strijelac u juniorskoj kategriji je Hariz Buljubašić iz ekipe MNK Kaskada, za najboljeg golmana proglašen je Bojana Mićanović iz ekipe MNK Klanac, za najboljeg igrača turnira proglašen je Nedim Rotić član ekipe MNK Banovići.

  U konkurenciji seniora učestvovale su sljedeće ekipe: MNK Kaskada Gračanica, MNK Bosna Kompred Tuzla, FC Lilium Doboj Istok, MNK Klanac Brčko.

  Poredak ekipa je sljedeći: 1. mjesto MNK Klanac Brčko; 2. mjesto MNK Kaskada Gračanica; 3. mjesto MNK Bosna Kompred Tuzla; 4. mjesto FC Lilium Doboj Istok.

  Najbolji strijelac u seniorskoj kategriji je Mahmut Bahtić iz ekipe MNK Klanac, za najboljeg golmana proglašen je Evel Bajrić iz ekipe MNK Klanac, za najboljeg igrača turnira proglašen je Admir Delagić član ekipe MNK Klanac.

  Svim ekipama koje su igrale na turniru uručene su novčane nagrade, pehari i diplome ovisno o plasmanu ekipe, također nagrade su dobili i najbolji pojedinci turnira statue za najbljeg strijelca, golmana i igrača. Ovogodišnji turnir u kategoriji kadeta i juniora sudili su Kovačević Kemir i Delagić Admir, a u seniorskoj konkurenciji Šahbazović Esmir i Mehinović Muris.

  Utakmice za treće mjesto, te finalne utakmice u sve tri kategorije bile su obezbijeđene live prenosom na Facebook stranici MNK Klanac Brčko.
  Utakmica za prvo mjesto u konkurenciji seniora: MNK Kaskada vs MNK Klanac 2:5 https://fb.watch/2FYfr4v2qA/

  Utakmica za treće mjesto u konkurenciji seniora: MNK Bosna Kompred vs FC Lilium 3:1 https://fb.watch/2FYjSwr1ES/

  Utakmica za prvo mjesto u konkurenciji juniora: MNK Klanac vs MNK Banovići 1:1 nakon penala (3:4) https://fb.watch/2FYoVLSfZR/

  Utakmica za treće mjesto u konkurenciji juniora: MNK Kaskada vs FK Rahić 6:5 https://fb.watch/2FYqk3UfVB/

  Utakmica za prvo mjesto u konkurenciji kadeta: FK Izbor vs KMF Brčko Zdravlje 4:3 https://fb.watch/2FYtgnIqDR/

  Utakmica za treće mjesto u konkurenciji kadeta: FK Rahić vs ŠNNK Polet Džakule 2:11 https://fb.watch/2FYuRZXuMk/

  Ovim putem se zahvljujemo svim učesnicima turnira koji su se u ovim teškim uslovima odazvali na turnir i koji su svojim fair play ponašanjem i pridržavanjem epidemioloških mjera pomogli da turnir dobije visoku ocjenu u sportskom i organizacionom smislu.

  Također se zahvaljujemo Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koji su podržali ovaj projekat, te se zahvaljujemo sponzorima BH Telecom d.d. Sarajevo, Karamujić petrol Gornji Rahić, APS Gornji Rahić, Maočanka komerc, Autostar Brčko, te redakciji Otisak.ba na medijskom sponzorstvu. 

  Raspored utakmica na 18. Međunarodnom bajramskom turniru (25.12)

  U subotu 26.12.2020. u Dvorani ekonomske škole u Brčkom održava se 18. Međunarodni bajramski turnir u organizaciji MNK Klanac Brčko. Turnir je pozivnog karaktera i bez prisustva publike. Finalne utakmice u sve tri kategorije moći ćete pratiti live na Facebook stranici MNK Klanac Brčko. Link: https://www.facebook.com/mnklanac/

  U nastavku pročitajte rapored utakmica.

  Subota

  U kategoriji kadeta:

  1. KMF Brčko Zdravlje Brčko

  2. ŠNNK Polet Džakule

  3. FK Rahić G.Rahić

  4. FK Izbor Brčko

  15:00 polufinale: FK Rahić : FK Izbor

  15:45 polufinale: KMF Brčko Zdravlje : ŠNNK Polet Džakule

  16:30 pauza dezinfekcija prostorija

  17:00 utakmica za treće mjesto

  17:45 finalna utakmica

  18:30 proglašenje pobjednika i dodjela nagrada

  Nedjelja

  U kategoriji juniora:

  1. MNK Kaskada Gračanica

  2. MNK Klanac Brčko

  3. MNK Banovići Banovići

  4. FK Rahić G. Rahić

  11:00 polufinale: MNK Kaskada : MNK Klanac

  11:40 polufinale: MNK Banovići : FK Rahić

  12:20 pauza dezinfekcija prostorija

  12:40 utakmica za treće mjesto

  13:20 finalna utakmica

  14:00 proglašenje pobjednika i dodjela nagrada

  U kategoriji seniora:

  1. MNK Kaskada Gračanica

  2. MNK Bosna Kompred Tuzla

  3. FC Lilium Doboj Istok

  4. MNK Klanac Brčko

  14:30 polufinale: MNK Bosna Kompred : MNK Kaskada

  15:10 polufinale: MNK Lilium : MNK Klanac

  15:50 pauza dezinfekcija prostorija

  16:10 utakmica za treće mjesto

  16:40 finalna utakmica

  17:20 proglašenje pobjednika i dodjela nagrada

  Ovim putem se zahvaljujemo Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koji su prepoznali ovaj projekat i dozvolili nam da nastavimo tradiciju ovog turnira i u ovim teškim uslovima za održavanje ove manifestacije. Također se zahvaljujemo sponzorima Karamujić petrol, APS Gornji Rahić, Maočanka komerc, Autostar Brčko, te redakciji Otisak.ba na medijskom sponzorstvu.

  18. Međunarodni bajramski turnir ove godine pozivnog karaktera i bez publike (23.12)

  Za Otisak.ba govori Mevludin Mahmić, komesar takmičenja na Međunarodnom bajramskom turniru u malom fudbalu, koji se ove godine, u organizaciji Malonogometnog kluba Klanac, po 18. put održava u Brčkom:

  Kada i gdje se održava Turnir i na koji način s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju?

  • Turnir će se održati 26. i 27.12.2020, kao i prethodnih godina u dvorani Ekonomske škole. Zbog epidemiološke situacije Turnir će se igrati po planu mjera i procedurama za COVID 19 za dvoranske sportove, bez prisustva publike uz strogo pridržavanje i samih učesnika propisanim mjerama (mjerenje temperature, dezinfekcija svih prostorija, korištenje maski, rukavica itd.

  Koje će ekipe učestvovati na Turniru i koji je sistem takmičenja?

  • Ove godine zbog COVID 19 Turnir je pozivnog karaktera, a takmičenje će se održati u tri kategorije: kadeti, juniori i seniori, a igrati će se po kup sistemu. Učesnici u konkurenciji kadeta su: MNK Brčko Zdravlje, ŠNNK Polet Džakule, FK Rahić, FK Izbor. Ekipe u juniorskoj konkurenciji su: MNK Kaskada Gračanica, MNK Klanac, MNK Banovići, FK Rahić. U seniorskoj konkurencije igraju: MNK Kaskada Gračanica, MNK Bosna Kompred Tuzla, FC Lilium Doboj Istok, MNK Klanac. U svim kategorijama obezbijeđene su novčane nagrade, pehari i diplome za ekipe učesnike kao i pojedinačne nagrade za najboljeg strijelca, golmana i igrača Turnira.

  Šta očekujete od ovogodišnjeg turnira?

  18. Međunarodni bajramski malonogometni turnir Brčko 2020 se igra u specifičnim uslovima, očekujemo da protekne u fair-play takmičenju, neka pobijedi najbolji, a mi svi zajedno da pobijedimo epidemiju COVID 19 da bi sljedeće godine uz našu vjernu publiku imali turnir koji se pamti. Ovim putem se zahvaljujemo Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koji su prepoznali ovaj projekat i dozvolili nam da nastavimo tradiciju ovog turnira i u ovim teškim uslovima za održavanje ove manifestacije. Također se zahvaljujemo redakciji Otisak.ba na medijskom sponzorstvu. Finalne utakmice u sve tri kategorije moći ćete pratiti live na Facebook stranici MNK Klanac Brčko. Link: https://www.facebook.com/mnklanac/

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI