More

  Zastupnici skupštine Brčko distrikta usvojili 12 regulacionih planova

  Razlozi pristupanju izmjenama i dopunama regulacionih planova su i nedostaci koji se ogledaju u neusaglašenosti katastarskih podloga, jer su izrada i usvajanje regulacionih planova dugo trajali

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Skupština Brčko distrikta BiH donijela je danas, na četvrtoj vanrednoj sjednici, odluke o pristupanju izradi 12 regulacionih planova. Pet odluka odnose se na izradu novih regulacionih planova: „Kolobara I“, „Kolobara II“, „Klanac“, „Rijeke I“
  izvorište vode „Plazulje I“.

  Preostalih sedam odluka odnosi se na pristupanje izradi izmjena i dopuna postojećih regulacionih planova u stambenim naseljima „Š“ i „Srpska Varoš“ kao izmjene i dopune regulacionih planova u dijelovima stambenih naselja „Meraje“, „Grčica“, „Ivici“, „Mujkići II“ i urbano područje „Gornji Rahić“.

  Obrazlažući zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH rekao je da postoji objektivna potreba da se ubrzaju aktivnosti oko donošenja novih i izmjena i dopuna postojećih regulacionih planova jer su neki od njih istekli prije više godina.

  – Za ubrzanu proceduru opredijelila nas je i činjenica da je nadležno odjeljenje pripremilo sve za raspisivanje javnog poziva za izbor nosioca izrade regulacionih planova. Jedan od razloga je i izgradnja kružnih tokova koju je Skupština povjerila JP “Putevi Brčko“ – rekao je gradonačelnik Milić.

  Razlozi pristupanju izmjenama i dopunama regulacionih planova su i nedostaci koji se ogledaju u neusaglašenosti katastarskih podloga, jer su izrada i usvajanje regulacionih planova dugo trajali, zbog čega se javljaju problemi kod izdavanja lokacijskih uslova objasnila je Svjetlana Čivčić, šefica Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × two = sixteen