More

  Zastupnici će razmatrati Zakon o zapošljavanju, premjeru, zakon o budžetu….

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova i gradonačelnika, koji je održan u četvrtak, utvrđen je dnevni red za 46. redovnu sjednicu Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da će se na 46. redovnom zasjedanju poslanici izjasniti o izmjenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti i o izmjenama Zakona o premjeru i katastru nekretnina u Brčko distriktu, u drugom čitanju.

  „Izmjene Zakona o premjeru i katastru nekretnina odnose se na promjene u parcelaciji. Radi se o potrebi da se ubrzaju određene aktivnosti, ne zadirući u pravo vlasništva“, pojasnio je Milić.

  Pred poslanicima, u prvom čitanju, istakao je Milić, naći će se i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu i Zakona o izvršenju budžeta Distrikta za 2023. godinu, kao i Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o putevima Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Milić je napomenuo da će se izmjenama i dopunama Zakona o budžetu ubrzati realizacija kapitalnog budžeta.

  „Do sada smo na računima Brčko distrikta imali neutrošeno između 80 000 000 i 100 000 000 KM. Upravo bi ovaj zakon trebalo da otkloni prepreke za realizaciju budžeta iako smo svjesni da cjelokupni problem za realizaciju budžeta nije samo u zakonima već u izvršiocima i onima koji rade u službama Brčko distrikta. Nadam se da će tu biti određenih pomaka i da ćemo svjedočiti ubrzanom trošenju kapitalnog budžeta u interesu građana“, istakao je Milić.

  U dnevni red 46. redovnog zasjedanja uvršćene su informacije o stanju bezbjednosti u saobraćaju i o štetama uzrokovanim obilnim padavinama na području Distrikta, Izvještaj o radu Vlade za 2022. godinu i odluke o utvrđivanju javnog interesa koje se odnose na izgradnju puteva u mjesnim zajednicama Gornji Rahić i Ulice.

  Na pripremnom sastanku je dogovoreno da se 46. redovna sjednica održi po okončanju nastavka 45. redovnog zasjedanja koji je zakazan za isti dan s početkom u 10 sati.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighteen ÷ = nine