More

  Zašto je Nikola Đuričko trebao Brčkom

  Nadam se da će Vlada Brčko distrikta prepoznati potencijal kakav nude ovakvi događaji, a samim tim i podržati ovakve projekte u cilju osvježavanja ionako mizerne ponude u oblasti komedije, jer je očito da našim građanima treba više smijeha.

  Piše: Safet Imamović

  Znam, kliše je ponovo o tome kako naš grad nema neku atraktivnu ponudu za mlade, ili za stare.

  Naivno je i pričati o infrastrukturnim projektima gdje bi mogli locirati kulturu, ali i pored svega negativnog, u našem gradu zna biti određenih događaja koji nas zainteresuju sasvim dovoljno da bi napustili naše tople domove.

  Jedan takav događaj je i Stand-Up Show Nikole Đurička, sigurno jednog od ponajboljih glumaca sa naših prostora, ali i čovjeka koji sigurno zna da nasmije.

  Predstava “Sve što ste hteli da znate o Džoniju a niste smeli nikad da ga pitate”, koja je ujedno i veliki hit, uspjela je da centralizuje veliki broj naših građana na jedno mjesto.

  Ako bi u razmatranje uzeli druge događaje, ili eventualno neke manifestacije koje više ne posjećuju niti njihovi organizatori, moramo se složiti da je ovaj show bio nešto sasvim novo za naš grad.

  Ovako kvalitetni događaji daju nadu da bi u skorijoj budućnosti mogli imati kvalitetniji sadržaj u ponudi.

  Đuričko je bio tu za obične građane

  Prepuna sala Doma kulture u Brčkom, salve osmijeha i izvanredna organizacija su okaraterisali tu noć kad je Nikola bio u našem gradu.

  Nije bilo zategnutosti, bespotrebne kurtoazije niti subjektivne važnosti određenih persona.

  Najveća prednost ovog događaja jeste što je apsolutno svaki građanin mogao da kupi kartu. Nije trebalo nekoga vući za rukav niti plava krv, kako bi se sjedilo u prvim redovima.

  Zbog toga i ističem ovu frazu “obični građanin”, jer zaista, prednost ovakvih događaja je prisustvo određene ravnopravnosti prilikom kupovine karata, a da se ne lažemo, toga baš i nema na drugim manifestacijama koje se održavaju u našem gradu.

  Svako se smijao onoliko koliko je htio, baš zbog ovakvih okolnosti pozdravljam ovaj vid organizacije i već se radujem narednom Stand-Up Showu.

  Distriktu je nedostajala komedija

  Ako sagledamo prethodni period, možemo zaključiti da nije bilo sličnih vrsta predstava organizovanih od nadležnih u našem gradu.

  Koliko sam ja shvatio, i ove prethodne stand-up noći organizovali su isti ljudi, te je ovo nešto sasvim novo i ono što je potrebno u spektru ponude.

  Naravno, lijepo je imati i pozorište i projekcije filmova, ali ovakav poduhvat je sigurno čisti dobitak.

  To sam mogao da uvidim kad sam ušao u Dom kulture, ljudi su baš bili entuzijastični i mogao sam čuti samo dobre komentare.

  Uz sve ovo, nadam se da će Vlada Brčko distrikta prepoznati potencijal kakav nude ovakvi događaji, a samim tim i podržati ovakve projekte u cilju osvježavanja ionako mizerne ponude u oblasti komedije, jer je očito da našim građanima treba više smijeha.

  Nadam se da će ubrzo biti još sličnih predstava, jer zaista, Distriktu je nedostajala komedija.

  Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku Otiska.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  2 KOMENTARI

  1. Mizerne ponude u oblasti komedije?
   Jao teksta!
   Cijeli se sastoji, od niza već utvrđenih problema u nedostatku kulturnih događaja u gradu!
   Autor nam ništa novo nije otkrio, čiste konstatacije sa kojima smo svi upoznati, a znamo da novinarski članak treba da bude informirajući, pa se pitam da li je ovaj autor uopšte završio žurnalistiku, ili neki od ovih livadskih fakulteta!
   Zbrda, zdola, bez glave i repa!

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  three × = 27