More

  Zašto Brčko nema kupalište na Savi?

  Aktivnosti izrade regulacionog plana Ficibajer se vode od 2014. godine.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Na rijeci Savi u Brčkom su svakodnevno brodice i čamci, ribari, šetači, samo još fali kupalište pa da imamo i plivače, pišu brčanski mediji.

  Aktivnosti izrade regulacionog plana Ficibajer se vode od 2014. godine, a stanje je takvo da u resornom odjeljenju postoje dva sučeljena prijedloga.

  “Nadležni šef u prethodnom periodu je naručio još jedan planski dokument za isti obuhvat i mi trenutno imamo za taj isti obuhvat Ficibajera dva prijedloga. Ono što odjeljenje sada radi je da je pripremilo informaciju koju će poslati na Vladu. Informacija bi se odnosila na to da imamo ta dva ponuđena rješenja i da Vlada zauzme stav u kojem bi pravcu išli”, rekla je Svjetlana Čivčić, šefica Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne odnose.

  Sa nosiocem izrade koji je izradio prvo rješenje postoji i ugovor iz 2014. godine koji je na snazi, a aktivnosti su još u toku. Drugo rješenje je naručeno krajem 2015. godine. Dva rješenja sa različitim konceptima sada treba uskladiti, a po zakonskim procedurama sve treba biti završeno sa prvim naručiocem posla, bez obzira za koji od dva prijedloga se vlast odluči, javlja BDC televizija.

  “Čim je ugovor sklopljen sa nosioce izrade sredstva su obezbijeđena. Sredstava ima. Procedura je takva da ako bi s eoslučili za drugo rješenje onda bi prvi nosilac izrade trebao da razradi to rješenje jer s njima imamo aktivan ugovor i sam njima je i zakonom propisana procedura provedena, znači s njima bi i morali da završimo to, bez obzira koja od ta dva prijedloga rješenja izaberemo”, kaže Čivčić.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  1 KOMENTAR

  1. Nemamo mi u gradu ni ono jednostavnije i osnovnije sto bi svaki grad trebalo da ima (SAVREMENA KINO DVORANA, BAZENI, SPORTSKA DVORANA) a kamo li da imamo tako nesto kao sto je predstavljeno na tim projektima skicama i cemu vec.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty three − = 49