Zasjedala Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine: Odobren Nacrt zakona o zapošljavanju

Vlada Brčko distrikta Bosne  Hercegovine započela je 78. redovnu sjednicu odobrivši Nacrt zakona o zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti kojim se, između ostalog, propisuju poslovi u oblasti zapošljavanja, osiguranje za slučaj nezaposlenosti kao i pitanja od značaja za zapošljavanje, povećanje zaposlenosti i sprečavanje nezaposlenosti u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.

Na prijedlog Odjeljenja za komunalne poslove usvojene su odluke o odobravanju programa utroška sredstava za dodjelu kapitalnih donacija Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“ d. o. o. Brčko distrikt BiH namijenjenih za regulisanje ulične rasvjete u naselju Vučilovac, u dijelu MZ Grčica, MZ Sandići i MZ Šatorovići.

- Reklama -

Ujedno, na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, Vlada je odobrila nacrt Odluke o usvajanju Srednjoročnog plana razvoja zdravstvene zaštite Brčko distrikta BiH kojim se stvara preduslov za donošenje programa zdravstvene zaštite zdravstvenog sistema Distrikta. Kako je navedeno u Odluci, spomenuti plan predstavlja krovni dokument zdravstva Brčko distrikta BiH, koji daje kontekst, viziju, prioritete, ciljeve i ključne mjere za unapređenje zdravlja građana.

Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

seventy seven − sixty nine =