More

  Zasjedala Komisija za praćenje primjene Zakona o spomenicima i simbolima u Brčko distriktu

  U ponedjeljak je razmatrala i usvojila Izvještaj o obilasku lokacija za izgradnju spomenika i simbola po zahtjevima pet mjesnih zajednica.

  - Advertisement -

  Komisija za praćenje primjene Zakona o spomenicima i simbolima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je razmatrala i usvojila Izvještaj o obilasku lokacija za izgradnju spomenika i simbola po zahtjevima pet mjesnih zajednica.

  Članovi ove komisije obišli su u srijedu, 7. februara, lokacije za izgradnju spomenika i simbola i razgovarali s podnosiocima zahtjeva u mjesnim zajednicama Gluhakovac, Meraje, Četvrti juli, Brezovo Polje i Brod.

  Zajedno s članovima Komisije lokacije su obišli i predstavnici Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove Vlade Brčko distrikta.

  “Tokom obilaska lokacija konstatovano je da je na četiri lokacije došlo do izmjene lokacija za gradnju spomenika, a da je peta lokacija MZ Brod ostala ista i da je prihvatljiva za davanje saglasnosti na rješenje urbanizma. Shodno tome, na današnjoj sjednici smo verifikovali zahtjev MZ Brod za postavljanje spomenika”, rekao je Ilija Marić, predsjedavajući Komisije.

  Preostale četiri lokacije za izgradnju spomenika šehidima i poginulim borcima Komisija će razmatrati kada dođu rješenja nadležnog odjeljenja po zahtjevima mjesnih zajednica za izdavanje novih lokacijskih uslova.

  [Ustupljeno Otisku]
  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + twenty eight = thirty five