Zaposlenici JP „Komunalno Brčko“ učesnici Water Loss Akademije

  Na Akademiji su predstavljene najbolje, najjednostavnije i najprihvatljivije metode smanjenjane prihodovane vode za vodovodna preduzeća u regiji.

  [Ustupljeno Otisku]

  Zaposlenici Sektora tehničke pripreme Radne jedinice Vodovod i kanalizacija u periodu od 11-13. septembra 2018. godine pohađali su Water Loss Akademiju u Sarajevu pod nazivom „Primjenjive metode za smanjenje gubitaka vode u vodovodima u zemljama Zapadnog Balkana“, saopćeno je danas iz Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“.

  Akademiju je vodio Đevad Koldžo, ekspert sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti smanjenja neprihodovane vode, sa kolegama stručnjacima za specifične probleme iz predmetnih oblasti.

  Na Akademiji su predstavljene najbolje, najjednostavnije i najprihvatljivije metode smanjenja neprihodovane vode za vodovodna preduzeća u regiji.

  „Karakteristika većine vodovodnih preduzeća u regionu je da upravljavaju  starom infrastrukturom,  dok u isto vrijeme moraju poboljšati svoju operativnu efikasnost i smanjiti količinu neoprihodovane vode, što je takođe slučaj i sa vodovodnim sistemom kojim na teritoriji Distrikta upravlja naše preduzeće, posebno sekundarnom vodovodnom mrežom“, navedeno je u saopćenju.

  Water Loss Akademija  je objedinila teorijski i praktičan pristup u rješavanju problematike gubitaka vode. Polaznici su se upoznali sa metodologijama za smanjenje neprihodovane vode, a posebna pažnja  organizatora  posvećena je praktičnoj obuci i to na poligonu kompanije Water Loss d.o.o, gdje je svaki polaznik bio u prilici da izmjeri vrijednost i detektuje curenje na različitim tipovima cijevi  uz korištenje LDE opreme.

  „Ljudski potencijal i ulaganje u razvoj kadrova jedan je od ključnih elemenata poslovnog razvoja i napretka, ali isto tako je neophodna nabavka odgovarajuće opreme i korištenje naprednih tehnoloških resursa za brzo djelovanje u radu i na terenu, u ovom slučaju za otkrivanje gubitaka u vodovodnoj mreži, na čemu će se raditi u narednom periodu“, stoji na kraju saopćenja.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ 1 = nine