Zakon o fiskalizaciji u Distriktu moraju svi poštovati

  Predstavnici klubova zastupnika iz reda Bošnjaka danas su na upriličenoj press konferenciji ponovili stav, iznesen na prošlom zasjedanju Skupštine, da su protiv izuzimanja iz Zakona o fiskalizacij advokatske djelatnosti u Distriktu, jer se time, kažu, vrši diskriminacija drugih obveznika.

  „Ovakav stav nema nikakve veze, kako se spočitava, sa političkom trgovinom ili nacionalnim interesima, jer to je uvreda za Bošnjake, s obzirom da se na ovaj način suprostavljamo takozvanom obrnutom Robin Hud sistemu, odnosno da oduzimamo od siromašnih, a dajemo bogatima“, istakao je u ime bošnjačkih zastupnika poslanik SBIH dr Zijad Nišić.

  Prilikom susreta sa novinarima naglašeno je i to da EU prepoznaje praksu fiskalizacije i advokatske djelatnosti. Primjer Grčke i Hrvatske. „Kod izdavanja fiskalnog računa u Hrvatskoj, advokati nisu obavezni navesti radnju koju su izvršili, čime se ne ugrožava pravo na privatnost. Svakako u takvoj situaciji nikome nije palo napamet da obustavlja rad, niti je bilo ko optužio Hrvatski Sabor zbog ovog zakona“, precizirao je Nišić.

  Inače, novinarima je tokom konferencije podjeljen i materijal iz koga se da ištitati da je u skladu sa Statutom Distrikta, ovdašnja Pravosudna komisija nadležna za dostavljanje zakona i njegovih izmjena i kad je rad advokata u pitanju.

  U tekstu se naglašava da brčanska Pravosudna komisija ima ovlaštenja i dužnost da preduzme sve mjere, kako bi se spriječilo uplitanje entitetskih advokatskih komora u rad organa sudske vlasti Distrikta, piše Radio Brčko.

  Izvor: InfoBrcko.com

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ 1 = nine