More

  Zakon će regulisati cijene u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine

  Skupština Brčko distrikta je na 24. redovnom zasjedanju usvojila Zakon o regulisanju cijena u drugom čitanju kojim bi se trebao stabilizovati rast cijena na tržištu i spriječiti dosadašnja praksa neujednačenih cijena proizvoda na policama i prilikom naplate.

  Predsjednik Skupštine Siniša Milić je napomenuo da su entiteti ovaj zakon donijeli mnogo ranije i da su Zakonom predviđene novčane kazne za one koji ne budu postupali po zakonu.

  „Vlada će sada imati instrument za kontrolu formiranja cijena na tržištu. Zakon će na snagu stupiti  osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku, ali će biti potrebno da Vlada donese odgovarajući provedbeni propis da djeluje u smislu ograničavanja cijena u određenoj oblasti, odnosno na određene proizvode“, pojasnio je Milić.

  K znanju je primljena informacija o stanju i problemima u finansiranju sporta u Distriktu uz zaključak da će se u narednih sedam dana raspisati javni poziv za dodjelu donacija sportskim kolektivima za njihov rad.

  Predsjednik Milić je istakao da je u narednom periodu potrebno drugačije raditi na organizacionom uređenju u oblasti sporta jer od osnivanja Distrikta nije kontrolisana dodjela budžetskih sredstava u ovoj i oblastima kulture i turizma.

  On je napomenuo da će prijedlog rebalansa budžeta za 2022. godinu, koji je razmotren na sjednici, vjerovatno biti usvojen na narednom skupštinskom zasjedanju 25. Maja, navedeno je u pisanoj informaciji iz Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty four ÷ = twenty eight

  Čitano

  Povezani članci