Zakazana nova 65. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH utvrdili su danas dnevni red nove 65. redovne sjednice Skupštine i zakazali je za srijedu 1. jula 2020. godine u 10 sati.

Na dnevnom redu će se naći nekoliko zakonskih prijedloga gradonačelnika ili poslaničkih klubova.

„Imamo Nacrt zakona o mirnom okupljanju koji je Vlada jutros usvojila i nekoliko prijedloga koje su delegirali poslanici kao što su izmjene i dopune Zakona o dječijoj zaštiti kojim se uvodi dječiji doplatak nezavisno od materijalnog statusa roditelja kada su u pitanju dvojke ili trojke“, rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Distrikta.

Kao značajnije tačke o kojima će poslanici raspravljati iduće sedmice, predsjednik Kadrić je naveo zakone o izmjenama i dopunama Zakona o platama i drugim naknadama sudija i tužilaca kao i Zakona o platama i drugim naknadama pravobranioca i zamjenika pravobranioca u Pravobranilaštvu Brčko distrikta BiH.

Predviđeno je da poslanici razmatraju izvještaje o prošlogodišnjem radu i poslovanju JP “Komunalno Brčko“, Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH kao i pravosudnih institucija Brčko distrikta i nekoliko izvještaja  Ombudsmena za ljudska prava BiH.

Predsjednik Skupštine Esed Kadrić rekao je da će Skupština imati najmanje još jednu redovnu sjednicu, oko 15. jula 2020. godine.

 „Želja nam je da dođemo do nekih prijedloga koji bi ušli u proceduru prije redovne ljetne pauze tako da bi mogla uslijediti i jedna vanredna sjednica kako bi uspjeli usvojiti još jedan rebalans Budžeta i zakon o udruženjima i fondacijama koji se očekuje u parlamentarnoj proceduri“, istakao je predsjednik Kadrić.

Autor: Skupština Brčko distrikta BiH