Zaduženje: Za vodosnabdjevanje Brčkog 6 i pol milijuna eura

  Foto: N1 BiH / Brčko

  Ministarstvo financija i trezora iniciralo je imenovanje izaslanstva za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj za Projekt vodosnabdijevanja Brčko, vrijedan 6,5 milijuna eura, što je u četvrtak prihvaćeno na sjednici Vijeća ministara.

  Realizacijom projekta će se, navode, osigurati uvjeti za poboljšan rad postojećeg sustava vodosnabdijevanja grada Brčko i prigradskih naselja, kao i stvoriti tehničke pretpostavke za njegovo daljnje širenje.

  Projektom je planirana izgradnja glavnog transportnog cjevovoda (GTC) Plazulje – Potočari dugog 14 kilometara i dijela vodovodne mreže za potrebe vodosnabdijevanja grada, prigradskih naselja i industrijskih zona te dijela naselja u istočnom i zapadnom dijelu Brčko Distrikta.

  Rok otplate zajma je 15 godina, uključujući tri godine grace razdoblja na otplatu glavnice, a sredstva su alocirana na Brčko Distrikt BiH.

  Ministarstvo financija i trezora će nakon završenih pregovora Nacrt sporazuma dostaviti Vijeće ministara BiH na razmatranje u skladu sa Zakonom o zaduživanju, dugu i garancijama Bosne i Hercegovine.

  Izvor: Bljesak.info (30.01.2020)
  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eight × 1 =