More

  Za nastavak gradnje Gradskog stadiona u Brčkom raspisan novi tender, radovi procijenjeni na 5,9 miliona maraka

  - Advertisement -

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine raspisala je još jedan javni poziv za nastavak gradnje Gradskog stadiona, ovog puta za petu fazu.

  U dokumentaciji se navodi da je procijenjena vrijednost radova ove faze 5,9 mil KM.

  Predviđeno je izvođnje sanacionih i građevinskih radova, kao i građevinsko-zanatskih, vodovodna i hidrantska mreža, instalacija grijanja i hlađenja, elektroenergetske instalacije, kao i vanjsko uređenje.

  Takođe, pojašnjeno je da će se nabavka sproveti korištenjem otvorenog postupka javne nabavke sa međunarodnom objavom, kao i da će biti sproveden postupak e-aukcije.

  Ponude se mogu slati do 19. oktobra, a detalji su OVDJE.

  Podsjećamo da su maju ove godine mediji prenijeli da radovi na nastavku izgradnje Gradskog stadiona u Brčkom ne teku planiranom dinamikom i da je sasvim izvjesno da neće moći biti završeni do kraja juna kako je to ugovorom predviđeno.

  Izvođač radova je imao rok od 15 mjeseci za završetak svih radova četvrte faze nastavka izgradnje stadiona u Brčkom.

  Polovinom februara 2022. godine Vlada Brčko distrikta je kao investitor potpisala ugovor sa odabranim izvođačem radova kojim su između ostalog predviđeni i sanacioni radovi na konstrukciji objekta, završna hidroizolacija svih vanjskih površina – tribina, kao i zatvaranje cjelokupne zapadne tribine fasadnom konstrukcijom s ugradnjom pripadajuće aluminijumske bravarije.

  Analiza urađena prije nekoliko mjeseci je pokazala da je za godinu dana trajanja ovog ugovora izvođač izvršio manje od 20% planiranih radova, naveli su svojevremeno iz Vlade Brčkog.

  ekapija.com//Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty ÷ = five