Webometrics 2019: Evropski univerzitet Brčko 9. u BiH, Kallos Tuzla 10.

  "Na ovaj način Evropski univerzitet Brčko distrikt je među najbolje rangiranim privatnim visokoškolskim institucijama u Bosni i Hercegovini, a najbolja visokoškolska ustanova u Brčko distriktu", naglasili su.

  Foto: Evropski univerzitet Brčko

  Novinar: Adis Mujdanović

  Na svjetskoj rang listi univerziteta koju sastavlja Istraživačka grupa Cybermetrics Lab, koja pripada jednoj od najvećih javnih istraživačkih institucija – Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), za 2019. godinu Evropski univerzitet Brčko distrikt je rangiran na 9. mjestu u Bosni i Hercegovini, dok je Evropski univerzitet „Kallos“ Tuzla 10, saopćeno je danas iz ovih visokoškolskih ustanova.

  “Na ovaj način Evropski univerzitet Brčko distrikt je među najbolje rangiranim privatnim visokoškolskim institucijama u Bosni i Hercegovini, a najbolja visokoškolska ustanova u Brčko distriktu”, naglasili su.

  „Kallos“ je ostvario značajan pomak od prvog rangiranja nakon osnivanja Univerziteta i najbolje je rangirana privatna visokoškolska ustanova u Tuzlanskom kantonu.

  “Oba univerziteta su rangirana ispred brojnih javnih univerziteta”, istaknuto je u saopćenju.

  Lista se može pronaći na službenoj web-stranici ove institucije webometrics.info.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  six × 1 =