More

  Vučić: ‘Srbija želi jače odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama’

  - Advertisement -

  Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku 7. septembra s komandantom Nacionalne garde Ohia general-majorom Johnom Harrisom istakao je da je Srbija opredijeljena da jača sveukupne odnose sa SAD.

  Vučić je rekao da snažan doprinos odnosima SAD-a i Srbije daje dugogodišnja uspešna saradnja Vojske Srbije s Nacionalnom gardom Ohia.

  “Kroz Program državnog partnerstva započeti su ili realizovani brojni projekti na polju vojne saradnje, kao i na ekonomskom i privrednom planu”, naveo je Vučić.

  Kontinuirano intenziviranje ekonomske saradnje između Srbije i SAD rukovođeno je, prema riječima Vučića, sve većim prilivom investicija američkih kompanija, rastom trgovinske razmjene, kao i značajnom finansijskom podrškom kroz različite programe razvojne pomoći.

  Vučić je dodao da je SAD među vodećim stranim investitorima u Srbiji.

  Komandant Nacionalne garde Ohioa poručio je da je partnerstvo te američke savezne države sa Srbijom jedan od načina na koje SAD pokazuju posvećenost saradnji i iznio konkretne prijedloge za njeno unaprjeđenje, navodi se na sajtu Predsjedništva Srbije.

  Predsjednik Srbije je u februaru 2022., između ostalih, odlikovao general-majora Harissa za posebne zasluge koje je ostvario za Srbiju.

  Od 2016. godine vježba “Cyber Tesla” izvodi se jednom godišnje u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i američke države Ohioa, u oblasti zaštite cyber prostora, piše Slobodna Evropa.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − one = 1