Vozači mislili da je rutinska kontrola, a saobraćajac ih upitao: “Želite li da iftarimo zajedno?”

  - Većina vozača je već pri zaustavljanju pripremala dokumente, no ostali su pomalo iznenađeni kada saobraćajci nisu trazili vozačku i saobraćajnu na pokaz, već su ih pitali "Želite li da iftarimo zajedno?"

  Foto: AA

  Mnogi su primjeri koji potvrđuju da ramazan nije samo vrijeme kada se muslimani sustežu od jela i pića, već da je to mjesec radosti i dijeljenja, drugim riječima mjesec koji ima jedan potpuno širi društveni kontekst.

  Još jedan takav primjer desio se u turskom gradu Erzincanu, gdje su pripadnici žandarmerije u tom gradu organizovali iftar, javlja Anadolu Agency (AA).

  Pripadnici saobraćajnog odjela turske žandarmerije zaustavljali su automobile na putnoj relaciji Erzincan-Erzurum.

  Većina vozača je već pri zaustavljanju pripremala dokumente, misleći da je riječ o rutinskoj kontroli, no ostali su pomalo iznenađeni kada saobraćajci nisu tražili vozačku i saobraćajnu na pokaz, već su ih pitali: “Želite li da iftarimo zajedno?”.

  Brojni nisu mogli odbiti ovaj poziv, osim onih koji su imali ranije zakazane porodične iftare. Pokazano im je parking mjesto gdje mogu ostaviti automobile, a potom su zajedno iftarili s brojnim pripadnicima žandarmerije.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  forty nine ÷ seven =