More

  Vojnović: Vjerujem da će Glavni odbor SDS-a poništiti odluku o mom isključenju

  Poslanik u Skupštini Brčko distrikta Uroš Vojnović izjavio je da je uvjeren da će Glavni odbor SDS-a na sjednici 1. jula poništiti odluku o njegovom isključenju iz stranke, donesenu na prijedlog povjerenika brčanskog odbora SDS-a Mladena Bosića.

  “Mom isključenju iz stranke nije prethodila procedura predviđena Statutom i Pravilnikom o disciplinskoj odgovornosti, niti su navedene činjenice kojima sam prekršio odluke SDS-a. Smatram da bi mi kao dugogodišnjem članu ove stranke, koji će to ostati u srcu bez obzira na sve odluke, trebalo omogućiti makar pravo na odbranu koje je priznato na svakom sudu”, rekao je Vojnović Srni.

  On je dodao da je uvjeren da bi u tom slučaju odluka SDS-a bila potpuno drugačija, jer bi se potvrdilo da je, u stvari, isključen voljom samo jednog čovjeka.

  Vojnović je poručio da će u budućem političkom radu, bez obzira na sve odluke o njegovom stranačkom statusu, djelovati isključivo u interesu srpskog naroda u Brčkom.

  Uroš Vojnović isključen je iz SDS-a nakon što se svojim potpisom pridružio poslanicima brčanske Skupštine koji su bili protiv smjene gradonačelnika Brčko distrikta Siniše Milića, uz obrazloženje da zbog toga nije slijedio politiku svoje stranke.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  6 ÷ one =

  Čitano

  Povezani članci