More

  Vojnović: Usvajanje budžeta Brčko distrikta sljedeće sedmice

  Vojnović kaže da lično očekuje da će vladajuća većina početi razmatrati inicijativu za budžet za 2018. godinu.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Predsjednik brčanskog SDS-a i poslanik ove stranke u lokalnoj Skupštini Uroš Vojnović rekao je da se usvajanje budžeta za 2017. godinu može očekivati sljedeće sedmice.

  “Specifičnost ovog budžeta ogleda se u tome što nam je namjera bila da pribavimo projektnu dokumentaciju za dva vrtića čiji bi infrastrukturni radovi počeli već ove godine, a takođe da regulišemo i usmjerimo projekte kao što su potok Blizna, gdje su već obezbijeđena sredstva, te uređenje korita Brke, gdje je potrebno završiti eksproprijaciju, za šta ćemo izdvojiti sredstva”, naglašava Vojnović.

  Napominje da je velika potražnja za smještajem djece u vrtiće na prostoru Brčko distrikta i da vlast treba što prije da riješi taj problem.

  Vojnović dodaje da su predviđena tri miliona KM za zdravstvo u Brčko distriktu, što bi predstavljalo mali korak u što kvalitetnijem opremanju zdravstvenih ustanova.

  “Ne mislim tu samo na opremu, već i angažovanje dodatnog zdravstvenog kadra, kako bi zdravstvena zaštita u Distriktu bila na zavidnom nivou, čiji će se efekti vidjeti već krajem ove ili početkom sljedeće godine”, podvlači Vojnović.

  Dodaje da se započeti projekti iz ranijih godina trebaju završiti jer svako dalje odugovlačenje stvara dodatna finansijska opterećenja po budžet.

  Vojnović kaže da lično očekuje da će vladajuća većina početi razmatrati inicijativu za budžet za 2018. godinu, kako bi on na vrijeme bio usvojen i kako bi započeti projekti iz tekuće godine mogli nesmetano nastaviti da se realizuju.

  “Podsjetiću vas da je prošli budžet bio usvojen u septembru, dakle, hronično stanje kašnjenja sa usvajanjem budžeta mora da prestane jer to koči razvoj, a i kako ne bismo zaostajali za Republikom Srpskom, Federacijom i zajedničkim nivoom BiH, sa kojima imamo dogovorene zajedničke projekte”, upozorava Vojnović.

  Stabilizacija finansijskog poslovanja JP “Komunalno Brčko”

  Odgovarajući na pitanje oko usvojenih mjera za prevazilaženje teškog finansijskog stanja u JP “Komunalno Brčko”, Vojnović je rekao da je to preduzeće od strateškog značaja za Distrikt i da će se usvojenim mjerama uspjeti stabilizovati poslovanje.

  “Lično smatram da ne treba da bude otpuštanja radnika i da se plate vrate na prethodni nivo za radne jedinice u tom preduzeću, dakle, za Čistoću, Elektrodistribuciju i Vodovod” – kaže Vojnović.

  Vojnović smatra da su plate generalno neujednačene u javnoj upravi, javnim preduzećima i fondovima te da će insistirati na donošenju zakona o platama, jer su plate “šarolike”.

  “Imate u opštini pravnika čija je plata 1.200 KM, dok u istoj toj opštini na drugom poslu pravne struke čovjek ima platu 1.800 KM. Dakle, moja namjera je da zakonom o platama kako u javnoj upravi, tako i u javnim preduzećima, plate budu izjednačene i prate odgovarajuće standarde i uslove rada” – naglašava Vojnović.

  Zaključuje da su sva javna preduzeća osnovana za obavljanje opšte društvenog interesa, i da je svima želja da njihovo finansijsko stanje i poslovanje bude pozitivno.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + eighty two = eighty six