Vojnović: Nemam nijedan razlog da vjerujem da je neko želio namjerno zapaliti automobil

Foto: Arhiva

U noći sa petka na subotu došlo je do izbijanja požara na automobilu zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH iz Ujedinjene Srpske Uroša Vojnovića. Vozilo je u potpunosti uništeno.

“Nemam nijedan razlog da vjerujem da je neko želio namjerno zapaliti automobil koji je relativno mlad. Za mene je ovo iznenađenje i nadam se da će Policija i Tužilaštvo otkriti uzrok požara, a onda će na osnovu toga vjerovatno poduzeti potrebne mjere”, kazao je Vojnović u izjavi za Klix.ba.

Policija je u 2:36 sati zaprimila prijavu da u Ulici Bosanskih kraljeva u Brčkom gori auto.

“Odmah nakon pijave na mjesto događaja su upućeni pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice, a policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su utvrdili da je riječ o motornom vozilu marke Kia Fortage u vlasništvu V.U. koji je zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH”, naveli su iz Policije.

Vojnović je za Klix.ba potvrdio da je požar na automobilu prvenstveno primijetila njegova supruga, nakon čega je o događaju obaviještena Policija.

Iz Policije su naveli da pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta preduzimaju sve mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti u vezi događaja.

Izvor: Klix.ba