More

  Vojnović nakon usvajanja Deklaracije: Mi služimo narodu koji nas je birao

  Usvojena je Deklaracija o kriterijima za definisanje trase budućeg autoputa, kojom je podržano da autoput Sarajevo-Beograd i Banja Luka-Beograd ide preko područja Distrikta.

  - Advertisement -

  Na 19. redovnoj sjednici Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, na prijedlog Kluba poslanika Srpske demokratske stranke [SDS], usvojena je Deklaracija o kriterijima za definisanje trase budućeg autoputa, kojom je podržano da autoput Sarajevo-Beograd i Banja Luka-Beograd ide preko područja Distrikta.

  Deklaracija je usvojena većinom glasova prisutnih poslanika.

  Predsjednik brčanskog SDS-a Uroš Vojnović izrazio je zadovoljstvo usvojenom Deklaracijom, te dodao da su svi ekonomski, demografski, saobraćajni i statistički parametri za gradnju trase autoputa kroz Brčko i dalje prema Sarajevu odnosno Banjoj Luci potpuno opravdani.

  “Deklaracija koju je Skupština Distrikta usvojila na prijedlog Kluba poslanika SDS-a je u suštini politička opredijeljenost većine da buduća trasa autoputa Beograd-Sarajevo odnosno Beograd-Banja Luka ide kroz Brčko jer mi služimo narodu koji nas je birao. Narod Posavine i Semberije želi ovu trasu autoputa jer benefiti za privredu i razvoj su ogromni, posebno jer imamo veliku koncentraciju stanovništva u ovoj regiji”, kaže Vojnović.

  Vojnović dodaje da bi na ovaj način Brčko trebalo da postane srednja tačka spajanja Beograda i Sarajeva odnosno Banje Luke i Beograda.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ two = five