More

  Vlada usvojila Prijedlog odluke za rekonstrukciju cjevovoda u naseljima Meraje, Suljagića Sokak i Bijela

  spot_imgspot_img

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je okončala 62. redovnu sjednicu odobrivši Smjernice za izradu nacrta zakona o računovodstvu i reviziji Brčko distrikta BiH na prijedlog Direkcije za finansije Distrikta. Kako je u nacrtu navedeno, smjernice se, između ostalog, odnose na regulisanje sistema računovodstva i knjigovodstva, nadzora nad poslovima računovodstva, Vijeća za računovodstvo i reviziju te nadzora nad radom ovlaštenih revizora i preduzeća ovlaštenih za reviziju.

  Na prijedlog Odjeljenja za komunalne poslove usvojen je Prijedlog odluke o odobravanju programa utroška sredstava za dodjelu kapitalnih donacija JP „Komunalno Brčko“ d. o. o. Brčko distrikt BiH i to za rekonstrukciju vodovodnog cjevovoda u dijelu ulice Bolnička do dijela MZ Meraje, za izgradnju vodovodnog cjevovoda u dijelu ulice Suljagića Sokak do dijela MZ Broduša, kao i za sanaciju vodovodne mreže u MZ Bijela.

  Vlada je ujedno usvojila prijedloge Odjeljenja za obrazovanje vezanih za Odluku o kriterijima i načinu dodjele donacija – stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s područja Distrikta i Odluku o visini i broju stipendija koje se dodjeljuju redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija za period od 1. 1. 2022. do 31. 7. 2022. godine.

   Na sjednici je usvojena Odluka o odobravanju tekućeg transfera i Program utroška sredstava za samozapošljavanje u poljoprivredi na području Brčko distrikta BiH na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu. Visina sredstava u svrhu doprinosa razvoju poljoprivrede kroz stvaranje uslova za samozapošljavanje i podizanje preduzetničkog duha u oblasti poljoprivrede na području Distrikta iznosi 500.000,00 KM, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ two = three

  Čitano

  Povezani članci