More

  Vlada usvojila Dokument okvirnog budžeta za period 2019–2021. godina

  Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 44. redovnoj sjednici Dokument okvirnog budžeta  Brčko distrikta BiH za period 2019–2021. godina. Ovaj dokument zakonom je određen kao pretpostavka izrade budžeta za narednu godinu. Njime se određuju fiskalne politike te ostvarenje prihoda i rashoda za naredne tri godine.

  „Nivo prihoda za 2019. godinu je 208 miliona konvertibilnih maraka, za 2020. godinu 210 miliona, a za 2021. godinu 212 miliona KM, što je evidentan porast prihoda. Ovaj porast temeljimo na makroekonomskim pokazateljima, a cjelokupan Dokument je analitički urađen“, rekao je direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH Mato Lučić.

  On je napomenuo da će Direkcija odmah pristupiti izradi Instrukcije br. 2 koja određuje indikativne granice prihoda i rashoda za narednu budžetsku godinu.

  Na 44. redovnoj sjednici su odobrene i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu utvrđivanja iznosa naknade u postupku eksproprijacije nekretnina.

  Imenovan je predstavnik Brčko distrikta BiH u radnu grupu na državnom nivou, za praćenje, primjenu i izvještavanje o realizaciji Okvirne strategije prometa BiH za period od 2016. do 2030. godine te usvojene tehničke izmjene Odluke o imenovanju članova Privrednog vijeća Brčko distrikta BiH, saopćeno je u srijedu iz Vlade.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  one × = ten

  Čitano

  Povezani članci