More

  Vlada usvojila Dokument okvirnog budžeta Brčko distrikta

  Dokument okvirnog budžeta predstavlja preliminarni nacrt budžeta Brčko distrikta BiH koji za fiskalnu 2018. godinu iznosi oko 205 miliona konvertibilnih maraka.

  - Advertisement -

  U nastavku 25. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH usvojen je Dokument okvirnog budžeta Brčko distrikta BiH za period 2018–2020. godine.

  Dokument okvirnog budžeta predstavlja preliminarni nacrt budžeta Brčko distrikta BiH koji za fiskalnu 2018. godinu iznosi oko 205 miliona konvertibilnih maraka, zajedno s okvirnim planovima za naredne dvije godine, odnosno za 2019. i 2020. godinu.

  Ovaj dokument sadrži projekcije prihoda i rashoda za budžet Vlade Brčko distrikta BiH, kao i konsolidovane projekcije ukupnih javnih prihoda i ukupne javne potrošnje budžeta Vlade Brčko distrikta BiH i finansijskih planova vanbudžetskih fondova (Fond zdravstvenog osiguranja, Zavod za zapošljavanje i Razvojno-garantni fond).

  Članovi Vlade danas su usvojili i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava tekućih grantova u 2017. godini u Odjeljenju za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja, kao i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za pokretanje postupka eventualnog pristupa BiH Proširenom parcijalnom sporazumu o kulturnim rutama uz dodatak sporazuma Vijeća Evrope.

  Odobren je Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za period od 1. 1. do 30. 6. 2017. godine.

  Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je odluke o usvajanju akcionih planova realizovanja preporuka proisteklih iz izvještaja o obavljenim revizijama finansijskog poslovanja Odjeljenja za javne poslove, Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Direkcije za finansije za 2016. godinu.

  Primljena je k znanju Informacija u vezi s implementacijom mjera u pogledu osoba sa invaliditetom i prava na izbor asistenta, kao i Informacija o neutrošenim sredstvima u Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH po programima Vlade Brčko distrikta BiH.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty eight + = ninety three