Vlada: Usvojen amandman na izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju

  Amandmanom se omogućava izrada pravilnika o akreditaciji visokoškolskih ustanova.

  [Ustupljeno Otisku]

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na sjednici u četvrtak usvojila je amandman na izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju, kojim se omogućava izrada pravilnika o akreditaciji visokoškolskih ustanova na području ove lokalne zajednice, javlja Otisak.ba.

  „Ovim izmjenama pruža se mogućnost i da svi oni studenti koji su diplomirali na ovim univerzitetima od 2012. godine do danas mogu svoje diplome akreditirati i u inostranstvu“, kazao je u izjavi medijima Senad Osmanović, predstojnik Odjela za obrazovanje.

  Članovi Vlade usvojili su i izmjene odluka o pristupanju izradi regulacijskih planova za naselja Kolobara 1 i 2, Klanac, Rijeke 1, Plazulje 1, naselje „Š“, Meraje, Grčica, Gornji Rahić Centar, Srpska Varoš, Ivici i Mujkići 2.

  „Izmjena se odnosi na brisanje članova kojima se propisivalo da se na temelju Zakona o prostornom planiranju i građenju utvrđuje zabrana građenja za novoprojektiranu prometnu infrastrukturu izuzev obnove postojećih prometnica u istom profilu kao i preparcelaciju u prostoru“, naglasila je Svjetlana Čivčić, predstojnica Odjela za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove.

  Vlada je dala suglasnost na angažiranje jedne osobe po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima koja će biti angažirana na izradi dva projekta za čiju bi se realizaciju trebalo aplicirati za dotacijska sredstva koja osigurava Kraljevina Norveška.

  Sjednica je prekinuta zbog neusuglašenosti principa kod usvajanja pravilnika u odjelima Vlade i drugim institucijama, gdje u jednom slučaju pravilnik donosi predstojnik odjela, a u drugom se za usvajanje istog akta zahtijeva suglasnost Vlade.

  Drugi nastavak 35. redovite sjednice zakazan je za ponedjeljak, 23. travnja s početkom u 8.00 sati.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy ÷ = 14