Vlada: Subvencije za FZO i JZU

  Vlada u srijedu održala 34. redovnu sjednicu.

  [Ustupljeno Otisku]

  Na 34. redovnoj sjednici Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u srijedu je usvojen Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu subvencija Fondu zdravstvenog osiguranja za period od 1. 1. do 31. 3. 2018. godine, Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu subvencija Javnoj zdravstvenoj ustanovi „Zdravstveni centar Brčko“ za isti period, kao i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu prvog dijela subvencije Fondu za troškove transplantacije organa osiguranicima u 2018. godini, javlja Otisak.ba.

  Vlada je usvojila Smjernice za izradu teksta pravilnika o načinu i mjestu provođenja zaštitne mjere obaveznog psihosocijalnog tretmana učinioca nasilja u porodici i Smjernice za izradu teksta pravilnika o načinu i mjestu provođenja zaštitne mjere obaveznog liječenja od ovisnosti učinioca nasilja u porodici.

  Usvojene su i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2018. godinu.

  Usvojen je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o utvrđivanju faktora atraktivnosti za vrijednosti nekretnina u postupku eksproprijacije za projekat „Zaobilaznica oko Brčkog“.

  Na prijedlog Odjeljenja za javnu sigurnost, usvojen je Prijedlog odluke o donošenju procjene ugroženosti od prirodnih i drugih nesreća, kao i Prijedlog odluke o usvajanju studije jačanja kapaciteta otpornosti u slučaju katastrofa.

  Vlada je usvojila Prijedlog odluke o formiranju Koordinacionog tijela za nadzor nad implementacijom Akcionog plana za provođenje Strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma na području Distrikta za period 2015–2020, kao i Prijedlog odluke o imenovanju predstavnika Distrikta za članove i zamjenike Tijela za nadzor nad provođenjem Strategije BiH za sprečavanje širenja oružja za masovno uništavanje za period 2018–2022. godine.

  Vlada je usvojila Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Nacrt gender Akcionog plana BiH za period 2018–2022. i primila k znanju Izvještaj o izvršenju budžeta za februar 2018. godine.

  Na ovoj sjednici Vlada je dala saglasnost Odjeljenju za zdravstvo za angažovanje jednog izvršioca za obavljanje posebnih poslova, kao i Direkciji za finansije za angažovanje 26 izvršilaca.

  Imenovani su članovi Interresorne radne grupe za pripremu trećeg periodičnog izvještaja o implementaciji međunarodnog pakta o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima nadležnom komitetu Ujedinjenih nacija.

  Primljeno je k znanju nekoliko informacija o sticanju nekretnina na prijedlog Ureda za upravljanje javnom imovinom.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy three − = sixty four