Vlada: Podržani amandmani Komisije za budžet, opozicioni bez podrške

  Vlada je usvojila Nacrt zakona o izvršenju Budžeta za 2018. godinu po hitnom postupku.

  [Ustupljeno Otisku]

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine podržala je u ponedjeljak na 44. vanrednoj sjednici amandmane Komisije za budžet Skupštine na Prijedlog budžeta za 2018. godinu od broja 390 do broja 427, javlja Otisak.ba.

  Članovi Vlade nisu podržali amandmane na Budžet opozicionih stranaka u Skupštini – Socijaldemokratske partije BiH, Hrvatske seljačke stranke – braća Radić, Partije demokratskog progresa, Socijalističke partije te opozicionog nezavisnog zastupnika Tomislava Stjepanovića.

  Usvojen Nacrt zakon o izvršenju Budžeta

  Vlada je usvojila Nacrt zakona o izvršenju Budžeta za 2018. godinu po hitnom postupku.

  Izmjene se odnose na rok od 30 dana u kojem korisnici moraju podnijeti izvještaj o namjenskom utrošku sredstava dodijeljenih za realizaciju projekata.

  Korisnici granta kojima se dodjeljuju sredstva koja se ne odnose na projekte dužni su podnijeti izvještaj o namjenskom utrošku sredstava dodijeljenih u prethodnoj godini do dana podnošenja zahtjeva za nova sredstva, a najkasnije do 30. septembra naredne godine.

  Korisniku granta prema usvojenim izmjenama neće biti dodijeljena sredstva ako nije podnio izvještaj o namjenskom utrošku sredstava dodijeljenih u prethodnoj godini.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty one + = sixty one