More

  Vlada o evropskim integracijama; grantovi Komunalnom, sportskim i manifestacijama kulture

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Na održanoj 3. tematskoj sjednici u vezi s evropskim integracijama Vlada Brčko distrikta BiH u utorak je usvojila Prijedlog odluke o utvrđivanju sistema horizontalne koordinacije Brčko distrikta BiH u procesu evropskih integracija, saopćeno je iz ove institucije.

  Informacije u vezi s ispunjavanjem mjera iz Srednjoročnog programa prioriteta Brčko distrikta BiH u procesu evropskih integracija za period 2015–2020. godine, kao i Informacije u vezi s ispunjavanjem mjera iz Akcionog plana za provođenje mjera iz Reformske agende za period 2015–2018. godine primljene su k znanju.

  „Mi smo imali obavezu da pripremimo za Vladu i Skupštinu Brčko distrikta BiH informacije koje se tiču mjera preduzetih iz Akcionog plana, a koje se odnose na Reformsku agendu za period 2015–2018. godinu, kao i Srednjoročni program prioriteta Brčko distrikta BiH za period 2015–2020. godinu. Uz ove redovne tačke, danas je bila i tačka koja se odnosi na Odluku o utvrđivanju sistema horizontalne koordinacije Brčko distrikta BiH u procesu evropskih integracija kojom smo u ime svih odjeljenja i institucija imenovali kontakt osobe zadužene za procese evropskih integracija i oni će u sklopu svojih redovnih nadležnosti biti zaduženi i za dio posla koji se odnosi za evropske integracije. Mi smo već ostvarili komunikaciju s tim osobama u ime odjeljenja i institucija i za sada smo zadovoljni saradnjom“, kazala je Delfa Dejanović, šefica Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

  Grantovi

  Vlada Brčko distrikta BiH u utorak je održala i nastavak 37. redovne sjednice na kojoj su, između ostalog, realizovane i odluke grantovskih sredstava JP „Komunalno Brčko“ u ukupnom iznosu od 2.300.000 KM.

  Za nabavku novogodišnjih ukrasa za kićenje grada izdvojeno je 100.000 KM, za nabavku novih trafostanica na području Brčko distrikta BiH izdvojeno je 500.000 KM, dok je za nabavku mobilne spalionice izdvojeno 300.000 KM. U svrhu subvencija za zatezne kamate u vezi s nabavkom električne energije od Elektroprivrede Republike Srpske izdvojeno je 200.000 KM, dok je za nabavku vozila, radnih mašina i opreme za potrebe JP „Komunalno Brčko“ u budžetu odobreno 1.200.000 KM, navodi se u saopćenju.

  Vlada Brčko distrikta BiH na ovoj sjednici usvojila je i Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za korištenje novčanih sredstava s pozicija grantovi pojedincima i grantovi neprofitnim organizacijama za 2018. godinu, po javnom pozivu, u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu.

  „Ovdje se radi o grantovskim sredstvima sportskim i kulturnim organizacijama koje će manifestacije organizovati tokom godine. Radi se o iznosu od oko 4 miliona maraka i na ovakav način sredstva su stavljena u operativnu funkciju. Mnogi sportski klubovi dobit će sredstva kako bi mogli nastaviti svoju takmičarsku sezonu. Također, ovim su stvoreni i preduslovi da se krene s kulturnim manifestacijama na području Distrikta“, kazao je Anto Domić, zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty seven − sixty six =