Vlada: Javnom preduzeću Komunalno Brčko više novca, ali i više obaveza

  Odluka se odnosi na poslove zbrinjavanja pasa lutalica koje obavlja JP 'Komunalno Brčko'.

  Zoran Gajić [BDC TV]

  Na redovnoj 48. sjednici Vlade Brčko distrikta BiH odobrene su Smjernice za izradu nacrta odluke o izmjenama i dopunama Odluke o obavljanju djelatnosti od opšteg dobra. Odluka se odnosi na poslove zbrinjavanja pasa lutalica koje obavlja JP „Komunalno Brčko“.

  Smjernice za izradu nacrta odluke odnose se na povećanje godišnjih sredstava Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“ sa dosadašnjih 100.000 konvertibilnih maraka na iznos od 220.000 KM.

  “Danas je raspravljano o Smjernicama a cilj je da osim zbrinjavanja i uklanjanja pasa lutalica JP Komunalno Brčko dobije i poslove koji se odnose na uklanjanje leševa sa javnih i privatnih površina. Dogovoreno je i da JP Komunalno Brčko plaća sudske troškove štete koje prouzrokuju psi lutalice svojim ugrizima”, rekao je Zoran Gajić, šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

  Nastavak 48. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH zakazan je za sutra sa početkom u 8.00 sati.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  84 ÷ twelve =