More

  Vlada FBiH predlaže poslodavcima: Uplatite radnicima jednokratnu pomoć, oslobodit ćemo vas poreza

  spot_imgspot_img

  Danas su u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu finalizirali su izradu vladine uredbe o programu pomoći kategorijama stanovništva koje su posebno pogođene inflacijom.Na današnjem radnom sastanku su prisustvovali federalni premijer Fadil Novalić i njegovi zamjenici, federalna ministri finansija Jelka Milićević, rada i socijalne politike Vesko Drljača, te pomoćnik federalnog ministra za boračka pitanja Mirza Terzo.

  Uredba koja sadrži niz mjera usmjerenih podršci stanovništvu posebno pogođenom rastom indeksa potrošačkih cijena, naći će se na sjednici Vlade Federacije BiH u četvrtak.

  Uredbom se, također, predlaže poslodavcima da svojim uposlenicima isplate jednokratne podrške u visini prosječne neto plate u FBiH. Sve one koji to učine, Vlada FBiH će osloboditi plaćanja doprinosa na ove isplate svojim radnicima.

  “Naravno da građani traže i moraju dobiti adekvatan odgovor vlasti na ove teške izazove. Mi u Vladi Federacije ovom uredbom nastavljamo s provođenjem mjera na ublažavanju posljedica poskupljenja izazvanih globalnom inflacijom. Na ovome nećemo stati. I sa ostalim resorima poput energetike i rudarstva, te obrazovanja, već iznalazimo i druge načine pomoći našim građanima”, izjavio je Novalić.

  Danas je Novalić potpisao i inicijativu upućenu Vijeću ministara BiH za privremenu suspenziju akciza za naftne derivate. Inače, Vlada će uštedama kroz federalni budžet osigurati potrebna sredstva za provedbu mjera predviđenih Uredbom.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  two + six =

  Čitano

  Povezani članci